Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Φασιστική επίθεση στην Αγία Παρασκευή κατά αγωνιστή του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡAΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Χθες βράδυ, γύρω στις 11.45 φασίστες επιτέθηκαν στο Σταμάτη Χατζηδήμου την ώρα που αναρτούσε πανό κάτω από τη Γέφυρα στο Σταυρό της Αγίας Παρασκευής. Το πανό αφορούσε το τετραήμερο Μαρξισμός 2011, εκδήλωση του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος που οργανώνεται στην ΑΣΟΕΕ στις 19-22 Μάη. Η επίθεση έρχεται την ίδια μέρα όπου εκατοντάδες αντιφασίστες , εργαζόμενοι, φοιτητές και μετανάστες εμπόδισαν την ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή να πραγματοποιήσει πορεία τρόμου και μίσους κατά των μεταναστών στο Δημαρχείο της Αθήνας, την ώρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δύο άτομα σταμάτησαν τη μηχανή τους σε σκοτεινό σημείο και μακρινή απόσταση από το σημείο όπου αναρτούσε το πανό. Ο ένας φορούσε το κράνος ενώ ο δεύτερος είχε το κεφάλι του ξυρισμένο. Φωνάζοντας «κομμούνι ,φύγε, θα πεθάνεις» άρχισαν να τον γρονθοκοπούν και τοn έριξαν κάτω κλωτσώντας τον. Οι τραμπούκοι φασίστες εξαφανίστηκαν βεβιασμένα, όταν ο Σ.Χατζηδήμου φώναζοντας στους διερχόμενους οδηγούς ότι είναι φασίστες, σταμάτησε κόσμος που του συμπαραστάθηκε.
Στη περιοχή τα φασιστοειδή είχαν απειλήσει τον ίδιο όταν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας βρέθηκε στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ Ανθούσας ως υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη περιφέρεια με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, η οποία εξέλεξε το Α.Χάγιο ως σύμβουλο.
Ο Σ.Χατζηδήμου είναι αγωνιστής της αριστεράς από τη περίοδο της χούντας και από τη μεταπολίτευση στρατευμένος με την επαναστατική αριστερά και σήμερα μέλος του ΣΕΚ. Έχει σημαντική παρουσία στην συμπαράσταση στους εργατικούς αγώνες, με κορυφαία την μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στο ξεπούλημα της ΕΑΣ(τώρα ΕΘΕΛ) από τον Μητσοτάκη. Συμμετέχει στην τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ της Αγίας Παρασκευής.
Αυτές τις επιθέσεις υποθάλπει η ίδια η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης που έφτασε να κάνει πλάτες στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής για προχωρήσουν σε πογκρόμ καπηλευόμενη το θάνατο του Μανώλη Καντάρη. Τώρα μάλιστα θέλει να βάλει τον Πάγκαλο να εκκαθαρίσει το κέντρο της Αθήνας από τους μετανάστες με ρατσιστικές επιχειρήσεις παρέα με τους φασίστες! Δεν θα περάσουν οι ναζιστικές προκλήσεις. Καλούμε τα συνδικάτα και την αριστερά να καταδικάσουν τις φασιστικές επιθέσεις των νοσταλγών του Χίτλερ και της χούντας.