Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Μια αξιόλογη διοργάνωση

...αναδημοσίευση από το www.samosbasket.gr...
1η θέση στο τουρνουά «Κων/νος Χατζηπαναγιώτου» στα αγόρια το Δημοτικό Πυθαγορείου
Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 21/05 στο κλειστό γυμναστήριο Πυθαγορείου οι εκδηλώσεις για τα τουρνουά καλαθοσφαίρισης Δημοτικών Σχολείων «Κων/νος Χατζπαναγιώτου» με τους δύο ημιτελικούς και τον τελικό αγώνα στην κατηγορία αγόρια.
Στον πρώτο ημιτελικό το Δημοτικό του Αγίου Κηρύκου ηττήθηκε από το 2ο Δημοτικό Σάμου με 22 – 24 (ημίχρονο 10 – 14) σ’ έναν συναρπαστικό αγώνα που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, ενώ στον δεύτερο ημιτελικό το Δημοτικό Μαραθοκάμπου ηττήθηκε από το Δημοτικό Πυθαγορείου με 11 – 45 (ημίχρονο 4 – 27).
Μέχρι οι ομάδες να μπουν ξανά στον αγωνιστικό χώρο για τη διεξαγωγή του τελικού, έγινε διαγωνισμός τριπόντων και ελευθέρων βολών με τη συμμετοχή των εξής:
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΙΠΟΝΤΩΝ
1. Καρναβάς Αλέξανδρος του Δημοτικού Αγίου Κηρύκου.
2. Σεβαστής Αλέξανδρος του 3ου Δημοτικού Σάμου.
3. Κυπραίος Δημήτρης του Δημοτικού Μαραθοκάμπου.
4. Κυριαζής Βαγγέλης του Δημοτικού Πυθαγορείου.
Νικητής ο Σεβαστής Αλέξανδρος του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου που πέτυχε 3/5 τρίποντα.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΒΟΛΩΝ
1. Καρράς Δημήτρης του Δημοτικού Αγίου Κηρύκου.
2. Τζεμάϊ Ηλίας του 3ου Δημοτικού Σάμου.
3. Κυπραίος Νίκος του Δημοτικού Μαραθοκάμπου.
4. Αγγέλικας Χρήστος του Δημοτικού Πυθαγορείου.
Νικητής ο Καρράς Δημήτρης του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κηρύκου που πέτυχε 3/5 βολές.
Λίγο πριν αρχίσει ο τελικός αγώνας των αγοριών ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου και Ενημέρωσης της ΤΕ ΕΟΚ Σάμου ανάγνωσε μήνυμα του προέδρου της ΤΕ ΕΟΚ Σάμου κ. Γιάννη Δρίλλια.
«Δυστυχώς επαγγελματικές υποχρεώσεις με αναγκάζουν να βρίσκομαι στην Αθήνα και να μην είμαι παρών στον τελικό. Φέτος ήμασταν στην ευχάριστη θέση να δημιουργηθούν και 4 σχολικές ομάδες, αποτελούμενες μόνο από κορίτσια, κάτι σίγουρα πολύ ελπιδοφόρο για το άθλημα του μπάσκετ. Η ΤΕ ΕΟΚ Σάμου αρωγός στην προσπάθεια των σχολείων για δημιουργία ομάδων μπάσκετ, έκανε προσφορά τις εμφανίσεις των ομάδων και προτρέπει κάθε Δημοτικό Σχολείο του Νομού να δημιουργήσει ομάδα μπάσκετ, ειδικά κοριτσιών. Σημασία στους αγώνες δεν έχει η νίκη, σημασία έχει η συμμετοχή, σημασία έχει να βάλουμε τα παιδιά στο σωστό δρόμο της άθλησης και όχι να τα οδηγούμε σε σκοτεινά μονοπάτια. Φέτος είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε και το Δημοτικό του Αγίου Κηρύκου για πρώτη φορά. Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα που μας τίμησαν με την παρουσία τους και τους οφείλουμε ένα ζεστό χειροκρότημα. Θαυμάστε τα παιδιά σας, χειροκροτήστε τα, να τα χαιρόμαστε και να έχουν πάντα επιτυχίες».
Στον τελικό αγώνα που ακολούθησε το 3ο Δημοτικό Σάμου ηττήθηκε από το Δημοτικό Πυθαγορείου με 16 – 43 (ημίχρονο 11 – 22). Έτσι το Δημοτικό Σχολείο Πυθαγορείου κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά καλαθοσφαίρισης Δημοτικών Σχολείων «Κων/νος Χατζηπαναγιώτου».
ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
- Πριν από κάθε αγώνα γινόταν επίσημη παρουσίαση των ομάδων, στα πρότυπα των μεγάλων αγώνων, κάτι που απολάμβαναν ιδιαίτερα οι μικροί αθλητές.
- Αρκετός ο κόσμος τη δεύτερη ημέρα του τουρνουά στις κερκίδες ως επί το πλείστον γονείς και συγγενείς των μαθητών.
- Το Δημοτικό του Αγίου Κηρύκου το Σάββατο πρωϊ (21/05) με πρωτοβουλία της ΤΕ ΕΟΚ Σάμου, ξεναγήθηκε στο παλαιοντολογικό μουσείο Μυτιληνιών καθώς και στο αρχαιολογικό μουσείο Σάμου, κάτι που απόλαυσαν ιδιαίτερα.
- Την απονομή στο Δημοτικό Πυθαγορείου έκανε το μέλος της ΤΕ ΕΟΚ Σάμου κ. Γιάννης Ψωμάς, ενώ την απονομή στο Δημοτικό Αγίου Κηρύκου ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Πυθαγορείου κ. Γιώργος Ψωμάς.
- Την απονομή στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου έκανε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου κ. Παναγιώτης Ζαβουδάκης, ενώ τα τρόπαια στους νικητές των διαγωνισμών ελευθέρων βολών και τριπόντων επέδωσε το μέλος της ΤΕ ΕΟΚ Σάμου και υπεύθυνος του γραφείου τύπου και ενημέρωσης κ. Αλέξανδρος Τσιούρας .
- Τα μετάλλια και το κύπελλο στο Δημοτικό Σχολείο Πυθαγορείου επέδωσε η μητέρα του «Κων/νου Χατζηπαναγιώτου» κυρία Ελευθερία Χατζηπαναγιώτου και το κλίμα την ώρα της απονομής ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο.
- Μετά το τέλος της απονομής, τα παιδιά του Πυθαγορείου μαζί με τον γυμναστή τους πήγαν κάτω από το πανό του σχολείου τους και φώναξαν «Κώστα ζείς, εσύ μας οδηγείς».
- Στις δύο ημέρες των αγώνων καταναλώθηκαν 280 μπουκαλάκια νερό απ’ όλους τους αθλητές.
- Σε όλους τους αθλητές εκτός από τα μετάλλια τους δόθηκε κι ένα δίπλωμα για να θυμούνται τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη εκδήλωση.
- Η ΤΕ ΕΟΚ Σάμου ευχαριστεί τους διαιτητές των τριών αγώνων, κ. Καρρά Βαγγέλη, κ. Βουδιώτη Μίλτο και κ. Βαρδίκο Ανδρέα που σφύριξαν τους αγώνες αφιλοκερδώς.
- Επίσης η ΤΕ ΕΟΚ Σάμου ευχαριστεί τις κυρίες Χλιαουτάκη Ιωάννα, Σοφούλη Αγάπη και τους κυρίους Αντωνούσο Γιώργο και Γκίκα Θανάση για την βοήθεια που προσέφεραν στη Γραμματεία του αγώνα.
- Πολλές ευχαριστίες και στον γιατρό του αγώνα κ. Μπόγρη Μάνο για όλους τους αγώνες του τουρνουά που είχε την ιατρική φροντίδα των παιδιών.
- Μας άγγιξαν ιδιαίτερα τα λόγια που μας είπε η μητέρα του Κων/νου Χατζηπαναγιώτου με το τέλος της εκδήλωσης και σαν Τοπική Επιτροπή της δίνουμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο ν’ αναβαθμίζουμε κάθε χρόνο το συγκεκριμένο τουρνουά.