Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Μερικά σκουπίδια δεν ανακυκλώνονται.

ΜΕΡΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ
Μερικά σκουπίδια δεν ανακυκλώνονται
Καταγγελία ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγ. Παρασκευής- Χολαργού- Παπάγου
Η τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγ. Παρασκευής, Χολαργού-Παπάγου καταγγέλλει την επίθεση που δέχθηκε την Δευτέρα 16/5 το βράδυ το μέλος της Σταμάτης Χατζηδήμου (και μέλος του Σ.Ε.Κ.) από φασίστες στο Σταυρό Αγ. Παρασκευής. Πιο συγκεκριμένα την ώρα που ο σύντροφος κρέμαγε πανό δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή σταμάτησαν τον χτύπησαν με γροθιές και έσκισαν το πανό. Ο σύντροφος άρχισε να καλεί σε βοήθεια και μόλις μαζεύτηκε κόσμος οι φασίστες επιβιβάστηκαν στη μηχανή και εξαφανίστηκαν.
Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια συγκυρία που γινόμαστε διαρκώς μάρτυρες της κρατικής και φασιστικής βίας. Από τη μία η κυβέρνηση αφού πρώτα κήρυξε τον πόλεμο στους εργαζόμενους και τη νεολαία και ωθεί την πλειοψηφία των εργαζομένων στη φτώχεια, την ανέχεια και την ανεργία, δε διστάζει να χρησιμοποιήσει την κρατική καταστολή για να τρομοκρατήσει τους χιλιάδες κοινωνικούς αγωνιστές που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα του μνημονίου, όπως έγινε την περασμένη Τετάρτη στη διαδήλωση την ημέρα της Γενικής Απεργίας, έχοντας ως απολογισμό έναν διαδηλωτή να χαροπαλεύει για τη ζωή του και πολλούς άλλους με σοβαρά χτυπήματα στα νοσοκομεία . Παράλληλα και σε συνέχεια με την κρατική βία, γίναμε μάρτυρες του ρατσιστικού οργίου που εξαπέλυσαν οι φασιστικές συμμορίες ενάντια σε μετανάστες κυρίως στο κέντρο της Αθήνας. Ένα φασιστικό πογκρόμ με το κράτος θεατή, που άφησε πίσω του ένα νεκρό μετανάστη από το Μπαγκλαντές, έστειλε δεκάδες μετανάστες στα νοσοκομεία και επιτέθηκε σε καταλήψεις αντιεξουσιατών.
Είναι ξεκάθαρο ότι η κρατική τρομοκρατία και η παρακρατική βία είναι το αναγκαίο συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής. Ελπίζουν ότι διασπείροντας το φόβο στους εργαζόμενους, τους απεργούς, τους μετανάστες, τους αγωνιστές του κινήματος θα κάμψουν τις αντιστάσεις στη νέα αντεργατική εκστρατεία που ετοιμάζουν. Είναι γελασμένοι! Ούτε ο αυταρχισμός του κράτους ούτε η φασιστική βία μας τρομοκρατεί, αντίθετα μας εξοργίζει και μας κάνει ακόμα πιο αποφασισμένους να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Ήδη η χθεσινή αντιφασιστική κινητοποίηση έξω από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έστειλε μήνυμα ότι θα μας βρουν μπροστά τους. Πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί ένα πλατύ κίνημα εργαζομένων, νεολαίας και μεταναστών που θα μάχεται κόντρα στη χρεοκοπημένη πολιτική αυτής της κυβέρνησης της ανεργίας, του ρατσισμού και της καταστολής και θα κλείσει μια για πάντα το δρόμο στις δολοφονικές επιθέσεις των φασιστικών ομάδων στέλνοντας τες εκεί που πρέπει: στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.
· Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές
· Αντιστεκόμαστε στην κρατική τρομοκρατία
· Κλιμακώνουμε τους αγώνες για να ανατραπεί το μνημόνιο της κυβέρνησης-Ε.Ε.- ΔΝΤ, της φτώχειας, της ανεργίας και του ρατσισμού