Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Παρέμβαση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Παρέμβαση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική στο Περιφερειακό Συμβούλιο 10/5/11
Στην εκτός ημερησίας διαδικασία υποβολής ερωτήσεων προς τη Διοίκηση της Περιφέρειας, ο περιφερειακός σύμβουλος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής Άγγελος Χάγιος υπέβαλε ερώτηση σχετική με τις νέες περικοπές που προετοιμάζει η κυβέρνηση με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, σε συνεργασία με την ΕΕ, στο πλαίσιο του Συμφώνου για το ευρώ:
Ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης εάν έχει ενημερωθεί με τη συμμετοχή του ή όχι σε σχετικές συσκέψεις, για τις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέες περικοπές κονδυλίων προς τους ΟΤΑ αʼ και βʼ βαθμού.
Πιο συγκεκριμένα, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται:
- σε νέες περικοπές των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων
- σε ουσιαστικό μηδενισμό των επιχορηγήσεων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες
- στη μείωση των πόρων που θα μεταφερθούν σε Δήμους και Περιφέρειες με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων
- στην ελαχιστοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ για έργα και προγράμματα κοινωνικών πολιτικών αφού η "απορρόφησή" τους ανατίθεται από την κυβέρνηση και την ΕΕ στους επιχειρηματικούς ομίλους και τα πολυεθνικά συμφέροντα.
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση, μαζί με ΕΕ- ΔΝΤ, κλιμακώνει την αντιλαϊκή της πολιτική σε όλα τα μέτωπα. Οι πιο πάνω περικοπές θα οξύνουν τα ήδη μεγάλα προβλήματα: μείωσης των κοινωνικών προγραμμάτων, διάλυσης παιδείας- υγείας, υποβάθμισης του περιβάλλοντος, απολύσεων προσωπικού, ιδιωτικοποίησης των πάντων κοκ.
Προτείνουμε:
Να συζητηθεί το θέμα σε τακτική συνεδρίαση του Π.Σ. με στόχο την καταδίκη των αντιλαϊκών αυτών προβλέψεων και τη λήψη απόφασης για δραστική αύξηση των επιχορηγήσεων στους ΟΤΑ. Για να εξασφαλισθεί πλήρως η μισθοδοσία του προσωπικού και να προβλεφθούν νέες θέσεις μόνιμης και σταθερής εργασίας με προσλήψεις εργαζομένων για την κάλυψη αναγκών, ιδιαίτερα σε τομείς κοινωνικής και περιβαλλοντικής πολιτικής.
Γιατί μόνον έτσι μπορεί να σχεδιαστεί -υλοποιηθεί πρόγραμμα έργων για κοινωνικές υποδομές, προστασία του περιβάλλοντος, των δασών, του αστικού και περιαστικού πρασίνου. Το ΠΣ να καταγγείλει τη δέσμευση των κονδυλίων των Τομεακών και Περιφερειακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων στα έργα τεχνικών υποδομών, περιβάλλοντος κλπ. Να απαιτήσει προγραμματισμό κονδυλίων για δημόσιου- κοινωνικού χαρακτήρα διαχείριση των απορριμμάτων, των δημόσιων χώρων, του περιβάλλοντος και για άσκηση κοινωνικής πολιτικής στην υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό και αθλητισμό.
Δεν έχουμε αυταπάτες για τη στάση της πλειοψηφίας, η οποία ταυτίζεται με την κυβερνητική πολιτική και τον Καλλικράτη, που θεσμοθετεί Δήμους και Περιφέρειες ως τοπικό- περιφερειακό κράτος, πλήρως ελεγχόμενο από το κρατικό -πολιτικό σύστημα συνολικά.
Τις θέσεις μας τις προβάλλουμε στο μαζικό κίνημα. Την περίοδο που έρχεται, οι διεκδικητικοί αγώνες εργαζομένων και νεολαίας θα μαζικοποιηθούν, θα πολιτικοποιηθούν και θα πιέζουν, όχι μόνο το κεντρικό κράτος αλλά και τις Περιφέρειες και τους Δήμους, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα εφαρμογής.
Στο δρόμο αυτό του αγώνα και της αξιοπρέπειας, για υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων, του δημόσιου και φυσικού πλούτου απέναντι σε κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος, θα δίνουμε σταθερά και το δικό μας 'παρών'.