Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ευκαιρία για να ανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας.

...φωτο Ιούλιος 2009, ο Ελεύθερος Τύπος έχει κλείσει, οι κάλπες στην ΕΣΗΕΑ έχουν κλείσει από το Μάη κι εμείς στους δρόμους με αφισοκολλήσεις για το δικαίωμα στη δουλειά..
Ποτέ άλλοτε ένα επάγγελμα - που κάποτε λεγόταν και λειτούργημα αλλά απαξιώθηκε εντελώς και κατ'εξακολούθηση απο τις ξεπουλημένες και προδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες και την επαίσχυντη εργοδοσία - δεν είχε φτάσει σε τέτοιο επίπεδο αναξιοπιστίας και εξευτελισμού. Η οικονομική κρίση, τα μνημόνια και οι κάθε λογής αλλεπάλληλες υποχωρήσεις σε βάθος χρόνου οδήγησαν χιλιάδες εργαζόμενους των ΜΜΕ στον πάτο, χωρίς να διαφαίνεται το τέλος αυτού του πάτου.
Οι εκλογές στις 25 και 26 Μαϊου σε όλα τα συνδικαλιστικά μας όργανα είναι ίσως η τελευταία μας ευκαιρία να βγούμε απο ένα τέλμα που μας πηγαίνει όλο και πιο βαθιά έως την πλήρη καταστροφή. Είναι ο μοναδικός τρόπος να απαντήσουμε στις εξωφρενικές πολιτικές της μείωσης των μισθών - μείωση που για πρώτη φορά στην ιστορία του κλάδου προτάθηκε και επίσημα απο το ίδιο το σωματείο μας - της πλήρους καταπάτησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, της επιθετικότητας απο την πλευρά της εργοδοσίας και της ίδιας της συντεταγμένης πολιτείας.
Οι δημοσιογράφοι είναι εργαζόμενοι, κομμάτι της εργατικής τάξης και δεν μπορούν να ταυτίζονται με τη διαπλοκή, το μαύρο χρήμα αλλά ούτε και με την επιχειρησιακή και την καθεστωτική ενημέρωση.
Γι'αυτό και οφείλουμε να δείξουμε τη δύναμή μας, να συμμετέχουμε στις μάχες για την εδραίωση των δικαιωμάτων μας, να παλέψουμε για την ίδια την εργασιακή μας αξιοπρέπεια. Ολοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε το εις βάρος μας και εις βάρος του ελληνικού λαού κλίμα, συμμετέχοντας ενεργά τόσο στις εκλογές όσο και στους αγώνες που δίνονται μέσα στους χώρους εργασίας. Ψηφίζοντας νέα πρόσωπα στα σωματεία μας, παλεύοντας για την αναλογική μας εκπροσώπηση στα όργανα και αποδεικνύοντας στην πράξη ότι μόνο ενωμένοι θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε και να αναστρέψουμε την ξεδιάντροπη κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου.
Ο φόβος για το μέλλον, η απογοήτευση απο τα πεπραγμένα των σωματείων μας αλλά και η αιδαφορία που μας οδήγησαν οι λαθεμένες και συχνά εγκληματικές γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες μπορούν να ξεπεραστούν με την εγρήγορση και τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στα ΜΜΕ στους σκληρούς αγώνες που ανοίγονται μπροστά μας. Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, όπως ήδη απέδειξε συμμετέχοντας έμπρακτα τα προηγούμενα χρόνια του αίσχους στις μάχες για την επιβίωσή μας καλεί όλες και όλους τους συναδέλφους σε συστράτευση για να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Οι εκλογές αυτές είναι μια ευκαιρία για να ανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας.
Λήδα Μοσχονά, συνταξιούχος, υποψήφια στις εκλογές ΕΣΗΕΑ - ΠΟΕΣΥ