Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Πολυκράτης-Πανναξιακός: 76-58

Πάλεψε, μόχθησε και ανέβηκε δίκαια στη Γ΄ εθνική ανδρών του μπάσκετ, ο Πολυκράτης Σάμου, κερδίζοντας τον Πανναξιακό με 76-58 στον τέταρτο και τελευταίο αγώνα των δύο ομάδων, στα πλαίσια του ειδικού τουρνουά με τη συμμετοχή των πρωταθλητών των νομών Σάμου, Χίου, Λέσβου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσων.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι η ομοιογένεια του Πολυκράτη φάνηκε στο γήπεδο, σε αντίθεση με τους Κυκλαδίτες, που είχαν πολύ καλούς παίκτες σαν μονάδες, αλλά όπως μάθαμε, ορισμένοι πήγαιναν στη Νάξο μόνο για τους αγώνες (εύκολο όταν παίζεις σε τοπικό πρωτάθλημα με υποδεέστερες ομάδες), γεγονός που φάνηκε στη διαχείριση κρίσιμων αγωνιστικών στιγμών, όπου η χημεία των Ναξιωτών (και όχι η αναμφισβήτητη αγωνιστική τους αξία), έδειξε να είναι πίσω από τις απαιτήσεις του αγώνα.
Ποτέ δεν ξέρεις όμως, ακόμα και ο τρίτος του τουρνουά Ιβίσκος, με τις ανακατατάξεις, διαλύσεις, συγχωνεύσεις, μπορεί να βρεθεί στη Γ΄ εθνική, πόσο μάλλον οι Ναξιώτες. Δικαίωση και για τον Στέργιο Μυτηλινού, που μετά από χρόνια παρουσίας στα μπαράζ με τον Ίκαρο Ικαρίας, φέτος που άφησε την ομάδα της Ικαρίας για τον Πολυκράτη, βγήκε επιτέλους πρωταθλητής και κέρδισε την άνοδο στη Γ΄ εθνική, την οποία σαφώς και δικαιούται. Νέα δεδομένα για το μπάσκετ στο νομό Σάμου, όπου ο τοπικός πληθυσμός θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τη νέα περίοδο, αγώνες σε υψηλότερο επίπεδο, αφού η Γ΄ εθνική, με την αναδιάρθρωσή της και τον υποβιβασμό αρκετών ομάδων στο πρωτάθλημα που τελειώνει, θα έχει λιγότερες και πιο ανταγωνιστικές ομάδες.
Δεκάλεπτα: 17-19, 35-29, 58-46, 76-58.
ΑΟ Πολυκράτης (Καρράς): Αντωνούσος, Καραβασίλης 19 (3), Σταθακιός, Μυτιληνού 15 (1), Πατελίδας 10, Βογιατζής, Καποτάς 4, Νικολαϊδης 22, Αγοραστός, Κυριαζής 2, Μιχέλης 4, Σημαντήρας.
Πανναξιακός ΑΟΝ (Ονάσογλου): Πολίτης, Φυρογένης 2, Καζακίδης 24 (2), Πολυτάρχου 2, Μάκαρης 6, Γκιέργκι 2, Ένεζλης 6, Φαρμάκης 15 (4), Μυλωνάς.
Διαιτητές: Παπανικολάου, Φασόλης.
Πανηγύρια από τους φίλους του Πολυκράτη στην κερκίδα, που δημιούργησαν ζεστή ατμόσφαιρα, όπως και οι φίλοι του Πανναξιακού. Στα αξιοσημείωτα ότι είναι από τις λίγες φορές που στα μπαράζ δεν πήρε τον τίτλο ομάδα των Δωδεκανήσων. Μέχρι πέρυσι λέγαμε ότι τα πληθυσμιακά και οικονομικά δεδομένα των Δωδεκανήσων, επέτρεπαν τη δημιουργία και διατήρηση ομάδων, σε υψηλό επίπεδο και εθνικές κατηγορίες. Από πέρυσι, δυστυχώς αυτό έχει αλλάξει, συνολικά στον αθλητισμό, με τις επιπτώσεις που δημιουργούν τα οικονομικά δεδομένα της μνημονιακής περιόδου.