Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Παρέα με τον Άδωνι και την κυβέρνηση-μακριά από τους απεργούς

Αν όσα από τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (σήμερα ήταν πέντε, Σόμπολος, Κυρίτσης, Μαγιάση, Κουμπιάς, Πετραλιά) που βρέθηκαν στην εκδήλωση του μορφωτικού ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ, τα βλέπαμε σε κάθε απεργιακή διαδήλωση και στις πρόσφατες περιφρουρήσεις, ίσως να νοιώθαμε ευτυχισμένοι. Προτιμούν όμως, άλλοι να χαριεντίζονται με τον Άδωνι Γεωργιάδη (σήμερα ήταν καλεσμένοι και εκπρόσωποι κομμάτων) και άλλοι με τον Πεταλωτή, παρά να βρίσκονται δίπλα στο πλευρό των απεργών στα "θερμά" σημεία.
Για λίγο συζητήθηκε και το ενδεχόμενο παρέμβασης στη διαδικασία, από απεργούς, που τελικά δεν υλοποιήθηκε. Στο άνοιγμα των διαδικασιών (και παρά τον "επετειακό"-προεκλογικό στην ουσία, αφού τέλη Μάη η ΕΣΗΕΑ έχει εκλογές, χαρακτήρα της εκδήλωσης, με θέμα "Κρίση και διανόηση") έγιναν αναφορές στο θέμα των εργασιακών επιπτώσεων και των μνημονιακών μέτρων, αλλά η συνέχιση των κινητοποιήσεων και η αυριανή συνεδρίαση του διασωματειακού των ΜΜΕ και των ΔΣ των ενώσεων, είναι το ουσιαστικό και ο καθρέφτης των επιλογών του καθενός και όχι οι εκδηλώσεις του μορφωτικού ιδρύματος.
Το πρωί μέλη της ΕΠΗΕΑ είχαν ενημέρωση για την απεργία με συναδέλφους τους στο ΔΟΛ. Στα δικαστήρια μάθαμε ότι πήγαν την 6ωρη στάση εργασίας ΔΟΛ και Πήγασος.