Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ενάντια στις συγχωνεύσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου Αττικής
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ 1ου , 2ου και 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και ΚΑΝΕΝΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ !
Η αντιπαιδαγωγική και ταξική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Για αυτό είναι ώρα για σύγκρουση με κινητοποιήσεις και απεργίες μέχρι την απόσυρση αυτών των μέτρων.
Με συνοπτικές διαδικασίες προσπαθεί να εξαφανίσει από το νέο Καλλικρατικό χάρτη της εκπαίδευσης δεκάδες σχολεία, τόσο στην επαρχία, όσο και στα αστικά κέντρα.
2.000 σχεδόν σχολεία συγχωνεύονται, άλλα συνενώνονται και άλλα καταργούνται εντελώς. Χιλιάδες θέσεις εργασίας των καθηγητών θα χαθούν. Θα υπάρχουν τμήματα με 30-40 μαθητές. Η εκπαίδευση παραδίδεται σε χορηγούς. Καπιταλιστικές εταιρίες θα κάνουν την εμφάνισή τους διεκδικώντας να βάλουν διαφημίσεις μέσα κι έξω απ' τα σχολεία. Η Διαμαντοπούλου ονειρεύεται διευθυντές-μάνατζερ που θα κόβουν και θα ράβουν για λογαριασμό της κυβέρνησης και των βιομηχάνων.
Όλα αυτά την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση χαρίζει απλόχερα λεφτά στις τράπεζες, και συμμετέχει στην εισβολή στη Λιβύη. Να παγώσει η πληρωμή του χρέους και των τόκων στους τραπεζίτες, ώστε να βρεθούν τα λεφτά για να λειτουργήσουν τα σχολεία!
Θα πρέπει να υπάρχει ανοικτός συντονισμός όλων των φορέων του Ηρακλείου (σύλλογοι καθηγητών, δασκάλων, μαθητών, γονέων, εργαζόμενων) για να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις και να συνδεθούμε με τα αντίστοιχα συντονιστικά σε άλλες περιοχές της Αθήνας.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ