Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Απεργία και περιφρούρηση στον Σκάι

Από νωρίς το πρωί έχει ξεκινήσει η περιφρούρηση της απεργίας στον Σκάι, από εργαζόμενους που έχουν συγκεντρωθεί, τόσο μπροστά την κεντρική πύλη (φωτο), όσο και στις πλαϊνές. Αργότερα θα υπάρξει πρόσθετη ενημέρωση.
Η περιφρούρηση (την οποία στελέχωναν κυρίως τεχνικοί της ΕΤΕΡ, μέλη των ΔΣ της ΕΠΗΕΑ και της ΕΦΕ, τεχνικοί της ΕΤΙΤΑ και λίγοι δημοσιογράφοι) ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η ΕΤΕΡ βρίσκεται στα γραφεία της, όπου με το μικτό της ασχολείται με την τετραήμερη απεργία.
Κατά την προσφιλή της τακτική η εργοδοσία έστειλε και τη δεύτερη κήρυξη απεργίας στα δικαστήρια και εκδικάζεται σήμερα το μεσημέρι. Άραγε τί διαφορετικό σε βάρος των συνδικάτων, έκανε η χούντα?
Άφαντοι όλοι όσοι συμμετέχουν στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ από την πολύ πρωινή συγκέντρωση περιφρούρησης (θα ήταν βαρύ το πάπλωμα-μωρέ ούτε ένας!!). Κατά τα άλλα οι πουθενάδες ασχολούνται με το αν πρέπει να αλλάξει το εκλογικό σύστημα για να μην μείνει ακυβέρνητη η ένωση εν μέσω κρίσης. Λες και δεν έχουν δώσει επαρκή δείγματα γραφής, ώστε να είναι εγγυημένο ότι με τις πολιτικές που ακολουθούν, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ αναπαρκείς να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καιρών, με οποιοδήποτε εκλογικό σύστημα (αυτό σας μάρανε).
Bράδυ Τρίτης-νέα προσθήκη
Κατοχική συμπεριφορά
Γι άλλη μια φορά η εργοδοσία του Σκάι έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, όταν το βράδυ της Τρίτης, πριν ακόμα επιδοθεί η δικαστική απόφαση σε βάρος της απεργίας, στα κλαδικά σωματεία, πίεσε τους δημοσιογράφους να ξεκινήσουν για δουλειά, δείχνοντας ότι επικαλείται τη νομιμότητα όπως τον βολεύει. Όλη την ημέρα ο σταθμός μετέδιδε μηνύματα εναντίον των κλαδικών σωματείων, αποκρύπτοντας τους λόγους της απεργίας, δηλαδή τις απολύσεις και τις περικοπές μισθών που είχαν προηγηθεί.