Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση από το συντονιστικό του Art resistance

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ARTRESISTANCE KYRIAKH 10/4, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ 3ΜΕΡΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑ ART RESISTANCE FESTIVAL
(όπως εκφωνήθηκε στην κεντρική σκηνή το βράδυ της Κυριακής)
Στις τρεις αυτές μέρες του Φεστιβάλ, ζήσαμε από τις πιο όμορφες μέρες της ζωής μας! Νιώθουμε ότι η προσπάθεια που κάναμε για να αναδειχτεί ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας, όχι μόνο δεν πήγε στράφι, αλλά δυνάμωσε. Αποδείξαμε ότι ο αγώνας αυτός έχει χιλιάδες φίλους από όλη την Αττική, κι όχι μόνο. Έχει χιλιάδες φίλους που συνειδητά πήραν το μέρος των κατοίκων απέναντι στους μεγαλοεργολάβους, την καταστολή και την κυβέρνηση που είναι υπόλογη για όλη αυτή την κατάσταση.
Οι κάτοικοι της Κερατέας δεν είναι μια οικτρή μειοψηφία, όπως τους παρουσιάζει η κυβέρνηση. Είναι πλειοψηφία, κι αυτό αποδείχτηκε περίτρανα τις τρεις αυτές μέρες. Μειοψηφία είναι η κυβέρνηση και το κράτος, και μάλιστα παράνομοι που μεροληπτούν απροκάλυπτα υπέρ των δυνατών, του κεφαλαίου. Επειδή οι καιροί είναι ζοφεροί, όλοι πρέπει να πάρουμε θέση, να αποφασίσουμε με ποιανού το μέρος είμαστε. Είναι καιρός να αντισταθούμε σʼ αυτούς που μας καταπιέζουν, αυτούς που λεηλατούν τις ζωές και το περιβάλλον μας. Αλλά όχι μόνο να αντισταθούμε. Είναι καιρός να αλλάξουμε τα πράγματα, για μια άλλη κοινωνία που θα σέβεται το περιβάλλον, τη μνήμη των ανθρώπων, και θα στηρίζεται στην ισονομία, την αλληλεγγύη, την άμεση δημοκρατία και την αυτοοργάνωση.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους καλλιτέχνες που βρέθηκαν στην Κερατέα και στάθηκαν στο ύψος των καιρών! Τους εθελοντές, τα παιδιά της Κερατέας, που σε όλο το τριήμερο δεν στάθηκαν στιγμή, για να βοηθήσουν όπου λειτουργικά υπήρχε ανάγκη. Τους κατοίκους της Κερατέας που χωρίς τη δική τους στήριξη, αυτό το εγχείρημα θα ήταν πολύ δύσκολο. Να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που βρέθηκε εδώ. Τέλος, να πούμε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα συντονισθεί και θα οργανωθεί μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας υπέρ του αγώνα των κατοίκων τηςΚερατέας.
Το συντονιστικό του Art resistance