Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Γ' Εθνική:ΠΑΣ Ίκαρος-Φιλαθλητικός ΟΑ:50-79

...αναδημοσίευση από το www.samosbasket.gr, κάλυψη αγώνα: Γιώργος Βιτσαράς. Η ανάρτηση γίνεται με καθυστέρηση λόγω της απεργίας στα ΜΜΕ, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι στην επαρχία, οι συνάδελφοι συμμετείχαν με στάσεις εργασίας και η κάλυψη δεν αποτελεί παραβίαση αποφάσεων των σωματείων που τους καλύπτουν (ΕΣΗΕΣΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ).
Πριν ακόμα καθίσουμε στις θέσεις μας για να δούμε άλλον ένα αγώνα καλαθοσφαίρισης στο κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Κηρύκου με φιλοξενούμενη την ομάδα του Φιλαθλητικού που διεκδικεί την άνοδο της στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία, οι παίκτες του Ικάρου μας αιφνιδίασαν όλους και βρέθηκαν στο πρώτο 10λεπτο να προηγούνται με 10 πόντους διαφορά 19-9!
Με καλές άμυνες, ευστοχία αλλά και με την αστοχία των παικτών του Φιλαθλητικού! Στο δεύτερο 10λεπτο προσγειωθήκαμε στην πραγματικότητα, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν σε όλο το γήπεδο, ήλεγξαν τα ριμπάουντ (πιο ψηλούς, δυνατούς, αλτικούς παίκτες) και κατάφεραν να σημειώσουν 26 πόντους ενώ δέχτηκαν μόνο 7! Αποτέλεσμα ημιχρόνου 26-35. Στο τρίτο 10λεπτο η κατάσταση δεν άλλαξε, οι προσπάθειες του Ικάρου πολύ δύσκολα κατέληγαν στο καλάθι των αντιπάλων ενώ το αντίθετο συνέβαινε από την πλευρά των παικτών του Φιλαθλητικού, το ταμπλό έγραψε 10-22 και συνολικό σκορ 36-57. Στο τέταρτο 10λεπτο οι αναπληρωματικοί πήραν την θέση των βασικών και στις δύο ομάδες, όπου και σε αυτό το επίπεδο ο φιλοξενούμενος ήταν καλύτερος με αποτέλεσμα 14-22 και ο πίνακας να γράψει τελικό σκορ: 50-79. Για άλλη μια αγωνιστική είδαμε μια πολύ καλύτερη ομάδα από τον Ίκαρο να παίρνει δίκαια την νίκη. Το χειροκρότημα το πήραν δίκαια όλοι οι παίκτες που αγωνίστηκαν με σημαντικό όφελος για τους Ικάριους την εμπειρία που αποκτούν μετά από κάθε τέτοιου είδους αναμέτρηση. Στο ημίχρονο έγινε η βράβευση της ομάδας του Ικάρου (στον πρόεδρο κ. Παντελή Στέφο), από το ΑΣ Καρλόβασι (έφορο κ. Βαγγέλη Μαούνη) για την ηρωική του πορεία στην Γ΄ Εθνική.
Τα δεκάλεπτα: 19-9, 26-35, 36-57, 50-79.
ΠΑΣ Ίκαρος (Καλαμάρας) : Τσουρής Γιώργος, Πούλος 2, Τσουρής Βαγγέλης 9 (1), Μαυρογεώργης, Τσαντές Βασίλης 3, Βολίκας, Τέσκος Χαράλαμπος 2, Ζαχαριάδης 13, Χατζηνάκης 3, Τέσκος Γιώργος 12, Ζελεπός 6, Κιουλανής.
Φιλαθλητικός ΟΑ (Ζήβας): Λιακόπουλος 11 (3), Αντετοκούμπο 17 (1), Κουμπούρας 10, Ηλιόπουλος 3 (1), Γκίκας 5 (1), Γρύλλης 9, Σαλούστρος 4, Παπαδημητρίου 2, Γαρμπής 2, Ανδρεόπουλος 10, Ντιφαντής 6.
Διαιτητές: Καλογερόπουλος – Μαγκούνης.