Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Απεργοσπαστικό φύλλο από τον Κουρή

...φωτο το τύπωμα της Αυριανής, από τους φεγγίτες του τυπογραφείου, οι σεκιουριτάδες και το πηγαδάκι με τον ασπρομάλλη περιπτερά-δημοσιογράφο...
Σε πρακτικές που του ταιριάζουν προχώρησε ο Κουρής, με την έκδοση απεργοσπαστικού φύλλου της Αυριανής (οι εργαζόμενοι απεργούν γιατί είναι απλήρωτοι). Όταν μαθεύτηκε η κίνησή του, αργά το βράδυ της Παρασκευής, μερικές δεκάδες εργαζομένων (απεργοί της Αυριανής, αλλά και συμπαραστάτες)μαζεύτηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις του ομίλου στον Ταύρο. Κανονικά θα έπρεπε να είχε οργανωθεί περιφρούρηση από την ΕΣΗΕΑ, αλλά μήπως έγινε την προηγούμενη μέρα στον ΑΝΤ1 για να γίνει στον Κουρή? Να ξαναθυμίσουμε ότι την πρόταση την έχουμε κάνει αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα, αλλά οι αποτυχημένοι του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κοιμούνται ηθελημένα. Πριν μερικά χρόνια στην Αυριανή, θυμίζουμε ότι είχε υπάρξει περιφρούρηση 300 ατόμων από το απόγευμα μιας Κυριακής, έως τις 6πμ της Δευτέρας.
Αποτέλεσμα ήταν ο διευθυντής (αν δεν κάνουμε λάθος το όνομα Τσιρογιάννης, διαγραφείς από την ΕΣΗΕΑ από άλλα "κατορθώματα¨, όπως μάθαμε) και να μην θέλει να συναντήσει δύο μέλη του ΔΣ που ήταν εκεί και να μην τους αφήνει να μπουν μέσα, παρανόμως αφού ο νόμος τους δίνει τέτοιο δικαίωμα. Ταυτόχρονα υπήρχαν ιδιωτικοί φύλακες, με τον επικεφαλής να έρχεται εσπευσμένα και να πουλάει και φραστική μαγκιά στους απεργούς, μιλώντας λες και ήταν πορτιέρης σε μπουζουξίδικο. Λίγο πριν υπήρξε μια μικροένταση με έναν που βγήκε από το κτήριο και είχε εργαστεί για το απεργοσπαστικό φύλλο, με τους συναδέλφους να μας ενημερώνουν ότι δεν είναι δημοσιογράφος, αλλά περιπτεράς, που για χρόνια δουλεύει και στον Κουρή!!
Λόγω του προχωρημένου της ώρας και των εξελίξεων που τρέχουν, θα επανέλθουμε με ενημέρωση μέσα στο Σάββατο.
ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Το ίδιο τέλος από διαφορετική διαδρομή.
Την προηγούμενη φορά το 2004 (αν θυμόμαστε καλά, γιατί μπορεί να ήταν και το 2003) στην περιφρούρηση των 300 ατόμων, των βαρελιών που είχαν μπει σαν οδοφράγματα και των ΜΑΤ και της πυροσβεστικής που είχαν παραταχτεί, το τέλος, λίγο πριν αρχίσει η σύγκρουση που θα δημιουργούσε η απόπειρα να περάσουν τα φορτηγά με τις εφημερίδες, το έδωσε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στις 6πμ, με αποτέλεσμα η εφημερίδα να κυκλοφορήσει με προβλήματα στο λεκανοπέδιο, αλλά να χάσει σημαντικό μέρος διακίνησης στην επαρχία. Τώρα είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα (ζήτημα αν κατάφερε τελικά να στείλει μερικά φύλλα κι αυτά το πρωί, σε μερικές περιοχές της Αθήνας) χωρίς καν να έχει προηγηθεί συλλογική δραστηριότητα, πλην ορισμένων ηρωικών συναδέλφων απεργών και ελάχιστων συμπαραστατών, που μπόρεσαν να υπερνικήσουν τα εμπόδια της μη έγκαιρης ενημέρωσης. Όσο η επίθεση εργοδοσίας-κυβέρνησης-τρόικας θα αποθρασύνεται, τόσο πιο έντονα θα μπαίνει το ζήτημα πραγματικών απεργιών σε όλα τα επίπεδα οργάνωσής τους και σε αυτό της περιφρούρησης.