Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
www.antiracismfascism.org
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αύριο Παρασκευή 11 Φλεβάρη στις 10.30πμ οι Επιτροπές των Αφγανών Πολιτικών Προσφύγων που βρίσκονται στην 46η μέρα απεργίας πείνας στα Προπύλαια και των Ιρανών και Παλαιστίνιων Πολιτικών Προσφύγων που βρίσκονται στο Πολυτεχνείο, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Υπουργού Χ. Παπουτσή να μπλοκάρει τις επιτροπές ασύλου.
Παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες πριν δυο εβδομάδων ο Υπουργός για άλλη μια φορά με γραφειοκρατικές αλχημείες μπλοκάρει την εξέταση των αιτημάτων ασύλου και -χωρίς κανένα λόγο- σταματάει τις επιτροπές εξέτασης τους που ο ίδιος ανακοίνωσε. Πρόκειται για μια ακόμα κοροϊδία απέναντι στους Πολιτικούς Πρόσφυγες που εδώ και χρόνια περιμένουν να αναγνωριστεί από την Ελληνική Κυβέρνηση η ιδιότητά τους. Απέναντι σε έναν κόσμο που έχει υποστεί βασανιστήρια, πολέμους και καταστροφές ο υπουργός και η κυβέρνηση έχουν δείξει το πλέον απάνθρωπο πρόσωπό τους. Η αστυνομική βία, και η καταστολή είναι η απάντηση που έχουν πάρει ως τώρα οι πρόσφυγες όσες φορές έχουν προσπαθήσει να έρθουν σε επαφή με κυβερνητικά στελέχη.
Τόσο έξω από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και έξω από τη Βουλή, επανειλημμένως η κυβέρνηση έχει χτυπήσει τους Πολιτικούς Πρόσφυγες.
“Όταν ακούμε Πολιτικό Άσυλο στην Ελλάδα καταλαβαίνουμε μπουνιές κλωτσιές και αστυνομία”, δήλωσε ο Σόλι Γαρνταμί από τους Ιρανούς Πρόσφυγες στην συναυλία αλληλεγγύης για τους 237 απεργούς πείνας της Υπατείας που διοργανώθηκε χτες στο Μουσείο.
“Παράνομοι δεν είμαστε εμείς, παράνομη είναι η Ελληνική κυβέρνηση που δεν μας δίνει τα νόμιμα δικαιώματά μας. Οι απεργοί πείνας των Προπυλαίων δεν πρόκειται να σταματήσουν την απεργία αν δεν τους δοθούν τα πλήρη δικαιώματά τους σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες”, τόνισε στην ομιλία του κατά την διάρκεια της συναυλίας ο Ρεζά Γκλολαμί εκ μέρους των απεργών πείνας Αφγανών Πολιτικών Προσφύγων και της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.
Στην αυριανή κινητοποίηση εκτός των Προσφύγων παρόν θα είναι ο Πέτρος Κωνσταντίνου, Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας, μέλη των φοιτητικών συλλόγων της Νομικής και του Πολυτεχνείου που έχουν βγάλει ψηφίσματα υποστήριξης των Προσφύγων καθώς και συνδικαλιστές από διάφορους χώρους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΤΩΡΑ!