Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Σωματείο εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας: Ψήφισμα αλληλεγγύης στην απεργία της Ιντρακόμ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας στoν αγώνα των εργαζομένων στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ που παλεύουν ενάντια στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών. Είμαστε στο πλευρό τους και ζητάμε από όλα τα σωματεία ομοσπονδί-ες, εργατικά κέντρα κ.τ.λ. να στηρίξουν τον αγώνα τους με όλα τα μέσα. Τα αντεργατικά μέτρα και η επιμονή της εργοδοσίας να τα επιβάλει εί-ναι μέρος της συνολικότερης επίθεσης απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους.
Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Νίκη του αγώνα των απεργών είναι θα είναι νίκη όλων μας.
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
2)Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011, ανταπόκριση από την Πρωτοβουλία Γένοβα Ιντρακόμ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Η 2Η 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΑΚΟΜ
Την Πέμπτη, 10/2 ολοκληρώθηκε με καθολική συμμετοχή η 2η 48ωρη απεργία στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ, μια βδομάδα μετά την πρώτη (1-2 /2), παραλύοντας για μια φορά ακόμη τη λειτουργία στις επιχειρήσεις του ομίλου. Και τώρα τα αιτήματα ήταν για σταμάτημα των απολύσεων κι επαναπρόσληψη των απολυθέντων, αλλά και για να μην προχωρήσει η μείωση μισθών με ατομικές συμβάσεις.
Στην μαχητική απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική είσοδο στο συγκρότημα Α, με δεδομένο ότι δεν επιτεύχθηκε απαρτία για Γενική Συνέλευση, συζητήθηκε η παρακάτω πορεία των κινητοποιήσεων. Μετά από πρόταση της ΓΕΝΟΒΑ που συνδιαμορφώθηκε και στηρίχθηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των συγκεντρωμένων απεργών και τελικά όλοι συμφώνησαν, εξουσιοδοτήθηκε το ΔΣ να απαιτήσει άμεση συνάντηση με τη νέα διοίκηση στον όμιλο, αξιοποιώντας τη δυναμική και το μήνυμα των 2 48ωρων που είχαν πρωτοφανή συμμετοχή κι αμέσως στη συνέχεια να αποφασισθεί - αν δεν υπάρξει αλλαγή στάσης από τη διοίκηση - να προχωρήσουμε και σε νέες κινητοποιήσεις μέσα από νέα ΓΣ. Επίσης ζητήθηκε κανείς να μην υπογράψει τυχόν ατομική συμφωνία μείωσης μισθού. Ακόμη εκφράσθηκε η συμπαράσταση των συναδέλφων από το ΣΕΤΗΠ, από το σωματείο δασκάλων στην α'βάθμια στην Αν. Αττική κλπ.
Το Δ.Σ. στη συνέχεια είχε σύντομη συνάντηση με τον κ. Προύντζο σαν εκπρόσωπο της διοίκησης και μετέφερε το αίτημα για άμεση συνάντηση με τη νέα διοίκηση, υπήρξε δε δέσμευση ότι θα υπάρξει απάντηση μέσα στην Παρασκευή 11/2. Ζητήθηκε δε να μη γίνουν περεταίρω ενέργειες από τη διοίκηση για υλοποίηση των μέτρων, μέχρι τη συνάντηση τουλάχιστον για να μην οδηγηθούμε σε αδιέξοδο.