Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Συναυλία αλληλεγγύης στους μετανάστες

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
www.antiracismfascism.org
Αθήνα, Τρίτη 8 Φλεβάρη 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΛΕΣΜΑ
Θέμα: Όλοι την Τετάρτη στην συναυλία αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς πείνας στο Μουσείο, στις 6μμ.
Η κυβέρνηση χρειάζεται να πάρει το μήνυμα. Να πάρει πίσω τα σκληρά μέτρα που έχει εξαγγείλει. Να ακούσει το αίτημα των 237 απεργών πείνας και να ανοίξει την μαζική νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, ΤΩΡΑ!
Η διασπαστική λογική ανάμεσα σε νόμιμους και μη είναι το άλλοθι για μια βάρβαρη επίθεση κατά των μεταναστών με το φράχτη στον Έβρο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις πλωτές φυλακές που κοστίζουν δεκάδες εκατομμύρια. Την ίδια ώρα η εξαγγελίες για άμεση λειτουργία των επιτροπών ασύλου σκοντάφτουν σε γραφειοκρατικές μεθοδεύσεις με κίνδυνο να χάσουν τις ζωές του απεργοί πείνας όπως οι Αφγανοί Πολιτικοί Πρόσφυγες που βρίσκονται σε 42η μέρα απεργίας πείνας στα Προπύλαια. Προξενεί κατάπληξη η στάση του Δημάρχου Αθήνας Γ. Καμίνη που αρνήθηκε να δώσει υποστήριξη στον αγώνα των μεταναστών παρά την κοινή πρόταση των παρατάξεων της αριστεράς στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 8 Φλεβάρη. Την ώρα που ακόμα και στην κυβέρνηση έχουν φτάσει να συζητάνε για την ανάγκη μερικής αποσύνδεσης των ενσήμων με την παράταση της άδειας, ο Γιώργος Καμίνης δεν τολμάει να βγάλει καν ένα ψήφισμα συμπαράστασης.
Την απάντηση θα την πάρει η κυβέρνηση από τους εργαζόμενους και τη νεολαία που ξεδιπλώνουν τους αγώνες τους ενάντια στα μέτρα του μνημόνιου.
Είναι ώρα να διεκδικήσουμε όλοι μαζί:
Νόμιμοι οι μετανάστες - Άσυλο στους πρόσφυγες.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην Συναυλία Αλληλεγγύης αύριο Τετάρτη 8 Φλεβάρη, στο Μουσείο, στις 6μμ.