Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας για τους μετανάστες

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
www.antiracismfascism.org
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 21/02/2010
ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ Γ. ΚΑΜΙΝΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ
Η δημοτική πλειοψηφία στην Αθήνα αρνήθηκε να βάλει πλάτη στη κυβερνητική πολιτική του ρατσισμού
«Το ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα περιθώριο να αγνοεί τους απεργούς πείνας φαίνεται ξεκάθαρα από το γεγονός ότι η δημοτική πλειοψηφία στην Αθήνα αρνήθηκε να βάλει πλάτη στη κυβερνητική πολιτική του ρατσισμού και της κυνικής αδιαφορίας για τις ζωές των απεργών στην Υπατία και τα Προπύλαια. Υπήρξαν δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι που δεν ακολούθησαν τον Γ. Καμίνη στην αντιπαράθεση με τους απεργούς πείνας ζητώντας την αναστολή του αγώνα για χάρη διαλόγου με τη κυβέρνηση. Η απόρριψη της πρότασης Γ. Καμίνη είναι αποτέλεσμα της διευρυνόμενης συμπαράστασης στους αγώνες των μεταναστών και των προσφύγων απέναντι σε μια κυβέρνηση που φτιάχνει φράχτες και συκοφαντεί το κίνημα αλληλεγγύης.
Αυτό το κίνημα θα δώσει δυναμικό παρών στην Γενική Απεργία στις 23 Φλεβάρη προσθέτοντας στα αιτήματα κατά του Μνημόνιου τα αιτήματα για νομιμοποίηση των μεταναστών και άσυλο στους πρόσφυγες.
Ο επόμενος μεγάλος σταθμός του κινήματος είναι το αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 19 Μάρτη και η μέρα δράσης της ΟΛΜΕ στα σχολεία στις 21 Μάρτη. Ως τότε η κυβέρνηση δεν έχει τα περιθώρια να δοκιμάσει και άλλο την αντοχή των απεργών σε μια κούρσα θανάτου. Πρέπει επιτέλους να ικανοποιήσει τα αιτήματα των απεργών πείνας».