Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Επίσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στους απεργούς πείνας

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Την Πέμπτη 10/2 στις 5:30 μμ στο χώρο της βίλας ‘Υπατία’ θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη αντιπροσωπίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εκλεγμένων συμβούλων από την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή και δημοτικά σχήματα, για να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη, την ηθική και υλική συμπαράσταση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στον δίκαιο αγώνα των απεργών πείνας. Την Παρασκευή 11/2 συμμετέχουμε στην πορεία αλληλεγγύης 6 μμ στο Μουσείο
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους 300 μετανάστες που βρίσκονται σε απεργία πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, διεκδικώντας τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις Ο αγώνας αυτών των μεταναστών έρχεται να προστεθεί στον αγώνα που δίνουν Αφγανοί, Ιρανοί και Παλαιστίνιοι πρόσφυγες που διεκδικούν πολιτικό άσυλο. Η απεργία πείνας των μεταναστών είναι το ύστατο όπλο που έχουν για να ζήσουν με αξιοπρέπεια και με στοιχειώδη δικαιώματα. Διωγμένοι από τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους, τις δικτατορίες στις χώρες τους, συναντούν τη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης που τους «υποδέχεται» με τα σχέδιά της για τον φράχτη στον Έβρο, τα πογκρόμ και τις συλλήψεις, τη δολοφονική δράση της FRONTEX στα σύνορα, τον νέο «αντιμεταναστευτικό» νόμο Παπουτσή.
Για να δικαιολογήσουν την κρίση του γερασμένου συστήματός τους και τις τραγικές συνέπειες της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής τους προσπαθούν να μετατρέψουν τους μετανάστες σε «αποδιοπομπαίους τράγους». Μιλούν για «παράνομους» μετανάστες αυτοί που προσπαθούν να βγάλουν στην παρανομία κάθε εργατικό δικαίωμα. Μιλούν για «αποκατάσταση της νομιμότητας» αυτοί που για χρόνια υπέθαλψαν την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία των μεταναστών και των προσφύγων, που στήριξαν τα υπερκέρδη τους στην πιο σκληρή εκμετάλλευση των ντόπιων και των μεταναστών εργατών. Λένε ότι στη χώρα μας δεν χωράνε άλλοι μετανάστες, όταν με την πολιτική τους φτιάχνουν μια χώρα που δεν χωράει τους νέους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς. Χέρι χέρι με το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, συνεχίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, στήνουν σκηνικό τρόμου και κατασυκοφάντησης όχι μόνο των μεταναστών, αλλά κάθε αγωνιζόμενου κλάδου, κάθε εργαζόμενου που τολμά να αντισταθεί στην πολιτική της Ε.Ε., της Τρόικας, του Μνημονίου.
Η νίκη των μεταναστών θα είναι νίκη για όλη την εργατική τάξη, γιατί ο αγώνας τους έρχεται να προστεθεί στην πάλη του συνόλου του εργατικού και λαϊκού κινήματος για την ανατροπή του Μνημονίου, την απομάκρυνση της Τρόικα και την απόκρουση της ρατσιστικής ακροδεξιάς δημαγωγίας. Οι 300 μετανάστες ζητούν το αυτονόητο δικαίωμά τους να μην θεωρούνται «λαθραίοι». Όπως οι ίδιοι λένε, ζητάνε «από τους Έλληνες συναδέλφους εργαζομένους, από κάθε άνθρωπο που τώρα υποφέρει κι αυτός από την εκμετάλλευση του ιδρώτα του, να σταθεί δίπλα τους». Η ενότητα της πάλης ντόπιων και μεταναστών εργατών, η αλληλεγγύη και η έμπρακτη υποστήριξη του αγώνα τους είναι ο δρόμος για τη νικηφόρα έκβαση αυτή της μάχης.
- ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ! - ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
- ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ- ΙΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται στο πλευρό των απεργών πείνας. Καλούμε όλα τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κάθε δημοκρατικό πολίτη και όλο το λαό να περάσουν από το κτίριο της ‘Υπατίας’ για να εκδηλώσουν και με έμπρακτο τρόπο την αλληλεγγύη τους.