Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Απόφαση γενικής συνέλευσης εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011
Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Νέας Ιωνίας στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 14 Γενάρη 2011 μετά από ενημέρωση από το Δ.Σ. τόσο για τα γενικά όσο και για τα ειδικά ζητήματα στο Δήμο και μετά από διεξοδική συζήτηση, αποφασίζουν για τα παρακάτω:
1) Τη συμμετοχή του σωματείου σε όλες τις πρωτοβουλίες που εξελίσσονται αυτή την περίοδο για την απόκρουση του νέου κύματος αντεργατικής και αντιλαϊκής επίθεσης που διεξάγεται από την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα: α) Συμμετοχή στο συλλαλητήριο συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες 18/1/2011 στις 6 μ.μ. στην Αθήνα. β) Συμμετοχή στην πανελλαδική στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ (8.30 – 12.30) στις 20/1/2011 και στη συγκέντρωση στον Άρειο Πάγο για την υπεράσπιση του αγώνα των συμβασιούχων και το σταμάτημα του πογκρόμ των απολύσεων που διεξάγεται αυτήν την περίοδο σε όλους στους δήμους της χώρας. γ) Συμμετοχή και ανάληψη πρωτοβουλιών ενάντια στη μεθόδευση εκχώρησης της καθαριότητας στην Αττική από ΕΣΔΚΝΑ και κυβέρνηση στο ιδιωτικό κεφάλαιο. δ) Την οργάνωση της αντίστασης μας για την υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων ενόψει της κατάθεσης του νέου μισθολογίου. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες και συνομοσπονδίες, στην προκήρυξη παρατεταμένου και συντονισμένου απεργιακού αγώνα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και άλλων μορφών αντίστασης μέσα στο Φλεβάρη. 2) Απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση στη νέα δημοτική αρχή για διεξοδική συζήτηση και συμφωνίες πριν από όποιες αποφάσεις, για όλα τα ανοικτά ζητήματα και προβλήματα που υπάρχουν στο Δήμο μας. 3) Ταυτόχρονα καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την αυθαίρετη και παράτυπη απομάκρυνση του προϊσταμένου καθαριότητας για ανεξήγητους λόγους και την επίσης αυθαίρετη, παράνομη και προκλητική τοποθέτηση νέου, έξω και πέρα από κάθε τυπική και ουσιαστική διαδικασία. Σε αυτά τα πλαίσια καλούμε το νέο Δήμαρχο να προχωρήσει στην άμεση ανάκληση της απόφασης, να σεβαστεί τον Ο.Ε.Υ. του Δήμου και τις νόμιμες διαδικασίες επιλογής προϊσταμένου οργανικών μονάδων.
Οι εργαζόμενοι στο Δήμο σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχτούμε αυθαίρετες, αυταρχικές και παράνομες μεθόδους διοίκησης και θα υπερασπιστούμε τα νόμιμα δικαιώματα του κάθε εργαζόμενου.
ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 14 ΓΕΝΑΡΗ 2011