Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων

...φωτο Λύκειο Ευδήλου...
ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΔΝΤ
Κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα γίνεται όλο και χειρότερη. Με αλλεπάλληλα νέα μέτρα και σωρεία «διαρθρωτικών αλλαγών» δημιουργούν όπως λένε μια ανταγωνιστική ελληνική οικονομία, δηλαδή, έναν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα. Για τους εργαζόμενους δεν έχει καμία σημασία το αν η συνέχεια αυτής της πορείας προς το γκρεμό θα έχει το τίτλο της «επιμήκυνσης του δανεισμού», της «αναδιάρθρωσης του χρέους» ή της «ελεγχόμενης» ή ανεξέλεγκτης χρεωκοπίας. Με όποιο τρόπο και αν επιλέξουν κυβέρνηση-ΔΝΤ-Ε.Ε. να συνεχίσουν την εφαρμογή της επαίσχυντης και υποδουλωτικής για τη χώρα και το λαό συμφωνίας, όποιο τίτλο και αν δώσουν στην διαιώνιση της επιβολής της πολιτικής του μνημονίου το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Νέα δεινά, φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, απώλεια των δικαιωμάτων που με αγώνες πολλών δεκαετιών κατέκτησε ο Ελληνικός λαός. Στο χώρο της εκπαίδευσης το υπουργείο επιχειρεί να μικρύνει και να υποβαθμίσει το δημόσιο σχολείο τόσο, ώστε να χωρέσει στις πολιτικές και τις επιταγές του ΔΝΤ. Με την κατάργηση της ΠΔΣ και των ΤΑΔ, με συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων, με κλείσιμο του ΟΕΔΒ, την αύξηση του ωραρίου, τη μείωση των μισθών, το πάγωμα των διορισμών και με τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης το τοπίο που διαμορφώνεται στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης είναι εφιαλτικό.
Με αυτά τα δεδομένα ο κλάδος δεν έχει άλλα περιθώρια για αδράνεια. Οι καιροί απαιτούν τη δραστηριοποίηση και κινητοποίηση όλων των συναδέλφων στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του αγώνα. Η ομοσπονδία οφείλει να αναλάβει άμεσα τις πρωτοβουλίες εκείνες ώστε να ενεργοποιηθεί ο κλάδος με τη διαδικασία νέων Γ.Σ., να επιδιώξει το συντονισμό με άλλους αγωνιζόμενους κλάδους και να κινηθεί στην κατεύθυνση των ενιαίων παρατεταμένων αγώνων. Δεσμεύεται άλλωστε για αυτό από την απόφαση της τελευταίας συνέλευσης των προέδρων που προέβλεπε νέες Γ.Σ. στο τέλος του Γενάρη.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΔΝΤ
Προτείνουμε:
· Γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ τις εβδομάδες που ακολουθούν και συνελεύσεις προέδρων όπως ορίστηκε στη προηγούμενη απόφαση της ΟΛΜΕ το πρώτο Σαββατοκύριακο του Φλεβάρη.
· 48ωρη απεργία 9-10 Φλεβάρη με την επιδίωξη να συναντηθούμε με άλλους αγωνιζόμενους κλάδους.
· Νέες συνελεύσεις των ΕΛΜΕ αμέσως μετά και νέα συνέλευση προέδρων στις 19/2 με εισήγηση για κλιμάκωση του αγώνα (3ήμερη-5ήμερη) και νέες συνελεύσεις αμέσως μετά.
· Αναζήτηση από κοινού και με άλλες ΕΛΜΕ, εναλλακτικών μορφών δράσης
· Κάλεσμα για από κοινού διοργάνωση απεργιακής εκδήλωσης-συγκέντρωσης με τον διδασκαλικό σύλλογο και τον σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου.
· Κάλεσμα στους συλλόγους της Α’ βάθμιας και του Νοσοκομείου για την από κοινού διοργάνωση δύο ημερίδων, μία για τις αλλαγές στην υγεία και μία για τις αλλαγές στην παιδεία.
Γενική Συνέλευση Ε.Λ.Μ.Ε. Ικαρίας Φούρνων (20/1/2011)
Πηγή: http://ikariaki.blogspot.com