Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Σε εξέλιξη η απεργία στις Αττικές Εκδόσεις

Από τη σημερινή 24ωρη απεργία στις Αττικές Εκδόσεις (το πρωί). Για τη συνέλευση που θα γίνει το μεσημέρι, θα σας ενημερώσουμε το απόγευμα. Λαλίστατος ο νομικός σύμβουλος των Αττικών Εκδόσεων προς τους εργαζόμενους, αλλά σιώπησε στην ερώτηση αν αυτός μπορεί να ζήσει με 1.000 ευρώ.
Δείτε (κάντε κλικ πάνω του) το συμφωνητικό που έχει στείλει ο πρόεδρος των εκδοτών του περιοδικού Τύπου, Φιλιππόπουλος, στους εργαζόμενους.
ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Η συνέλευση έγινε με την παρουσία των κλαδικών σωματείων και μέχρι στιγμής δεν έχουν συγκεκριμενοποιηθεί τα επόμενα βήματα, τα οποία σύντομα θα γίνουν γνωστά. Υπενθυμίζουμε ότι σε γραπτό κείμενο που κυκλοφορήσαμε τη Δευτέρα, έχουμε εκφράσει την άποψη ότι οι απεργίες πρέπει να συνεχιστούν και να μπουν στις κινητοποιήσεις όλα τα κλαδικά σωματεία των ΜΜΕ, στηρίζοντας με κάθε μέσο (πχ απεργιακό ταμείο, βοήθεια στις περιφρουρήσεις, νομικοί σύμβουλοι, κλπ) τους συναδέλφους των Αττικών Εκδόσεων, γιατί είναι μια μάχη που μας αφορά όλους.
Και μια εικόνα που τα λέει όλα:
Στο ξεκίνημα της περιφρούρησης γύρω στις 9-9.30πμ γίνονταν ενημέρωση σε κάθε εργαζόμενο που εμφανίζονταν, ότι στις 10πμ ξεκινάει απεργία. Ένας από αυτούς στάθηκε, είπε το όνομά του και την ειδικότητά του και ρώτησε αν στο χώρο υπάρχει σωματείο. Του απαντήθηκε ότι όχι γιατί η συνδικαλιτική κάλυψη είναι κλαδική. Ρώτησε τότε γιατί ποτέ δεν τον πλησίασε κανένας για να τον κάνει μέλος, να του δώσει το καταστατικό, να πληρώσει συνδρομή και να συμμετέχει. Είπε επίσης ότι όταν κάποτε δούλευε σε μια φάμπρικα, από την πρώτη μέρα δουλειάς, όλα τα παραπάνω είχαν γίνει και ήξερε δικαιώματα, υποχρεώσεις, καλύψεις, κλπ Φυσικά είχε δίκιο και τέτοιες εικόνες ας γίνουν μάθημα για την απαιτούμενη δουλειά από τα κλαδικά σωματεία. Μόνο ελαφρυντικό, ότι το σωματείο της ειδικότητάς του (ΕΠΠΗΤ) είναι νεοσύστατο και δεν έχει προλάβει να απλωθεί, αλλά γενικά το πρόβλημα αυτό είναι υπαρκτό ανεξάρτητα από ειδικότητα.