Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Μπάσκετ: 12η αγωνιστική στη Γ΄ Εθνική

Ολοκληρώθηκε η 12η αγωνιστική για το δεύτερο όμιλο νότου στο πρωτάθλημα της τρίτης εθνικής κατηγορίας στο μπάσκετ.
Τα αποτελέσματα:
Παπάδος Γέρας - Π. Φάληρο: 69-58
Ηράκλειο - Α.Ε. Λιβαδειάς: 62-61
Αργοναύτης Τριγλίας - Ένωση Ιλίου: 57-76
Έξω Παναγίτσα – Φιλαθλητικός: 65-72
Ψυχικό - Ιωνικός Ν.Φ.: 48-57
Σπόρτιγκ – Χαλκίδα: 64-59
Ίκαρος Ικαρίας – Εργοτέλης: 59-68
Στα αξιοσημείωτα η ανάκαμψη του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας, που δεν είχε ξεκινήσει καλά, αλλά τις τελευταίες αγωνιστικές πλησιάζει την κορυφή. Την επόμενη αγωνιστική ο Φιλαθλητικός υποδέχεται το Ηράκλειο (και οι δύο είναι πρώτοι με 23 βαθμούς) και καραδοκούν για να πλησιάσουν κι άλλο η Α.Ε.Ιλίου (22 βαθμοί) που υποδέχεται τον Παπάδο Γέρας και ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας (20 βαθμοί), που υποδέχεται την Έξω Παναγίτσα. Ο Ίκαρος Ικαρίας έρχεται στην Αθήνα και θα αντιμετωπίσει το Παλαιό Φάληρο.
Κοντά στην πηγή ο Ίκαρος αλλά νερό δεν ήπιε…..
...αναδημοσίευση κειμένου και φωτο από το www.samosbasket.gr, με τη συνεργασία του Γιώργου Βιτσαρά...
Το τελικό σκορ στο ταμπλό του κλειστού γυμναστηρίου Αγίου Κηρύκου την Κυριακή 23 του Γενάρη έγραψε: Ίκαρος – Εργοτέλης 59-68. Σε πολύ καλή ημέρα, σχεδόν οι περισσότεροι παίκτες του Ικάρου σε άμυνα και επίθεση, με την άμυνα ζώνης 3-2 που επέλεξε ο προπονητής Νίκος Καλαμάρας και με την καλή εφαρμογή της από του παίκτες βοήθησε μέχρι και ένα λεπτό πριν την λήξη του αγώνα να χάνει με διαφορά 3 πόντων.
Δυστυχώς η κούραση και οι καλές άμυνες των παικτών του Εργοτέλη δεν του επέτρεψαν να κάνει και να χαρεί την πρώτη του νίκη. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 18-20…. με σωστές (τις πιο πολλές φορές) επιθετικές επιλογές κυρίως με διεισδύσεις δεν έχαναν την επαφή τους από τον αντίπαλο. Αυτό βοήθησε και στην ψυχολογία με αποτέλεσμα να ανέβει η απόδοση στο δεύτερο δεκάλεπτο και το σκορ να φτάσει στο 20-15 και να τελειώσει το ημίχρονο με 38-35.
Το τρίτο δεκάλεπτο συνεχίστηκε με τους ίδιους ρυθμούς αλλά και με ατυχίες στην τελική προσπάθεια των παικτών του Ικάρου με αποτέλεσμα η μπάλα να μην μπαίνει στο καλάθι και το σκορ να γράψει 10-13 και συνολικά, ισοπαλία 48-48. Το παιχνίδι άναψε για τα καλά στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά η κούραση, η αστοχία στις επιλογές - τρίποντα και η απογοήτευση έφερε στα τελευταία δευτερόλεπτα 6 εύκολους πόντους (μαζί με το εσκεμμένο φάουλ) στην ομάδα του Εργοτέλη, το σκορ έγραψε 11-20 και συνολικά το 59-68.
Κρίμα! Όμως, ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι που κράτησε σε αγωνία… και αν στεκόταν τυχερός ο Ίκαρος σε ορισμένες φάσεις θα έφευγε με το φύλλο του νικητή από το γήπεδο. Εκτίμηση ότι ο Ίκαρος από εδώ και μπρος θα γίνεται πιο ανταγωνιστικός, πιο δύσκολο καρύδι, τουλάχιστον στην έδρα του. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλο το ανθρώπινο δυναμικό της ομάδας! Όσο για τους φιλάθλους να πούμε ότι θα πρέπει να σταθούν ακόμη πιο κοντά στην ομάδα τώρα Δεν γίνεται το παιχνίδι να ξεκινά στις 8.00 και να έρχονται στις 8.30 ή στις 9.00!!!……τα παιδιά χρειάζονται την υποστήριξη μας, το χειροκρότημα μας….να τους δώσουμε τα εύσημα διότι οι περισσότεροι χειροκρότησαν τους παίκτες της αντιπάλου ομάδος οι οποίοι νωρίτερα χειροκρότησαν τα παιδιά του Ικάρου.
Ίκαρος Ικαρίας - Εργοτέλης 59-68
Διαιτητές: Κατωτικίδης - Μέλλης
Τα δεκάλεπτα: 18-20, 38-35, 48-48, 59-68
ΙΚΑΡΟΣ (Καλαμάρας): Γ. Τσουρής 3 (1), Μαρκάκης, Β. Τσουρής 30 (3) Τέσκος 5, Ζαχαριάδης 13, Κιουλανής 4, Χωριάτης 4, Ζελεπός
.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Μακράκης): Κουρουζίδης 6, Συντιχάκης, Μανώλας 14 (1), Γρύλλος 8 (2), Παπαδημητρίου 5 (1), Παναγιωτάκης 3, Πάντσιος 26 (2), Κομτσέλης 6, Τσαμπάς 1