Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Reunion Chap-Chap Β΄ College

Συνάντηση (reunion για να κάνουμε και την αμερικανιά) αποφοίτων του 2ου λυκείου Αθήνας (το επονομαζόμενο και chap-chap college) των ετών 81-82-83 πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο ξενοδοχείο OSCAR στο σταθμό Λαρίσης, κοντά στο κτήριο του λυκείου.
Τηρουμένων των αναλογιών (λιγότερα μαλλιά, «ασπρίσματα», περισσότερα κιλά, κλπ) οι περισσότερες φυσιογνωμίες ήταν εύκολα αναγνωρίσιμες, παρά τα χρόνια που πέρασαν. Παράλληλα προβάλλονταν φωτο από εκείνες της εποχές και όσοι δεν είχαμε συνεισφέρει φωτογραφικά γιατί δεν γνωρίζαμε έγκαιρα τα οργανωτικά, θα το πράξουμε σύντομα, για να πλουτίσουν τα αρχεία όλων.
Στην προβολή των φωτο ξεχώριζε ο φοβερός φιλόλογος Κολώνας, που απαιτούσε εκτός από το να τον αποκαλούμε στρατηγό Κολώνα, να του φωνάζουμε «άβε Κολώνα οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν» και από τις αγαπημένες του ατάκες προς τους μαθητές ήταν «τα τείχη θα βαφτούν κόκκινα από το αίμα σας». Επίσης έλεγε ότι όταν πεθάνει θα μας βλέπει από ψηλά, θα ακονίζει μια λόγχη και εμείς από «κάτω» θα του φωνάζουμε το αγαπημένο του «άβε Κολώνα οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν». Δεν έκανε πλάκα και δεν ήταν ψαρωτικά, τα πίστευε αυτά που έλεγε. Ο Κολώνας «έφυγε» πριν λίγους μήνες, δεν ξέρω αν θα πάει στον παράδεισο (δύσκολο) ή στην κόλαση (πιο πιθανό), αλλά το βέβαιο είναι ότι θα τρέξει ακόμα και το διάολο. Επίσης «έφυγε» ο φυσικός Χαροκοπάκης, ή «Μπόζο», από το τραγούδι που δονούσε όλο το σχολείο και τραγούδαγαν ταυτόχρονα εκατοντάδες μαθητές, όταν του κάναμε πλάκα.
Αρκετοί από τους συγκεντρωθέντες είχαμε ακόμα πιο κοινή πορεία (από το δημοτικό σχολείο, κυρίως 53ο και 54ο) και οι αναμνήσεις έδωσαν και πήραν. Παρόντες και δύο καθηγητές (Κουμπούνης-Σαγιάκος) που βαστιούνται μια χαρά. Οι περιοχές που κάλυπτε το 2ο ήταν πλ. Βάθη, πλ. Βικτωρίας, Αγ.Παντελεήμονας, αλλά είχε και μαθητές που έρχονταν από τα Πατήσια, αλλά και το Ίλιον. Μυθικές ήταν οι μάχες με το λύκειο Κολωνού (εντός και εκτός του παρκέ, με ενισχύσεις από τα μπιλιαρδάδικα των περιοχών), όταν γέμιζε το Σπόρτινγκ από τα δύο λύκεια σε αγώνες σχολικού πρωταθλήματος και ομολογώ μετά από 28 χρόνια, ότι εγώ είχα κρύψει καπνογόνα από τα πριν και είχε γίνει μπάχαλο για το πού βρέθηκαν.
Οι φωτο είναι από το 1982 και την εκδρομή στην Κέρκυρα και αυτοί που διακρίνονται είναι οι: Νάτσης, Μάστορας, Ντάλας, Νικολάκης, Νικολακόπουλος, Μπράτσος, Παπαϊωάννου, Πλουμιστός (ζει στην Αγγλία, έρχεται τα καλοκαίρια), Λίγουρης, Μερτίκας, Παπαστράτος («έφυγε» το 2001), Μπίνιος, Nεοφύτου, Παπαδάκης, Μανδηλαράς. Στο facebook λειτουργεί ειδική σελίδα αποφοίτων.