Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Eκεί που μας χρωστάνε, θα μας πάρουν και το βόδι

Τελικά να που δεν βγαίνουν χωρίς λόγο οι παροιμίες. Απλώς υπενθυμίζω ότι πρόκειται για την εταιρεία που στην ιδιοκτησία της ανήκε το SEA DIAMOND που βυθίστηκε στην Σαντορίνη. Από την ειδησεογραφία της μέρας και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «H καλύτερη εταιρεία της χρονιάς για την επιβατηγό ναυτιλία για το 2010 αναδείχθηκε η Louis Cruises στον κορυφαίο θεσμό των ναυτιλιακών βραβείων που διοργανώνει κάθε χρόνο η Lloyd’s List στην Ελλάδα στην Αθήνα».
Σιγά που δεν θα πήγαιναν οι μαϊντανοί: «Τη λαμπρή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Θαλασσίων υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννης Διαμαντίδης καθώς και πολλές προσωπικότητες του πολιτικού, επιχειρηματικού και ναυτιλιακού χώρου.
«Ο Όμιλος Louis είναι ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς ομίλους στην περιοχή της Μεσογείου. Με παράδοση 75 ετών στο χώρο του τουρισμού, ο Όμιλος Louis διαθέτει 19 ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων στην Ελλάδα και την Κύπρο, συμπεριλαμβανομένου του Hilton Park στη Λευκωσία, ενώ το deluxe boutique hotel Mykonos Theoxenia είναι μέλος της αλυσίδας “Design Hotels”. Ο Όμιλος Louis διαθέτει επίσης 10 κρουαζιερόπλοια από τα οποία τα δύο είναι ναυλωμένα στην Αγγλική Thomson Cruises (που ανήκει στον Όμιλο της TUI). Τέσσερα από τα πλοία της Louis εκτελούν κρουαζιέρες από τον Πειραιά, τρία από τη Γένοβα/Μασσαλία και ένα από την Κύπρο».
Και το κερασάκι στο τέλος: «Αποτελώντας ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό οργανισμό και με σεβασμό στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των φιλοξενούμενων του, ο Όμιλος Louis προσφέρει καθημερινά σταθερή ποιότητα υψηλών υπηρεσιών, σε χιλιάδες επισκέπτες».
Ίσως οι επιβαίνοντες στο SEΑ DIAMOND, οι συγγενείς των θυμάτων και οι κάτοικοι της Σαντορίνης, να έχουν διαφορετική άποψη, για όλα αυτά τα βραβεία και τις βαρύγδουπες δηλώσεις.