Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Η ΕΤΕΡ για τις απεργίες

Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας
www.eter.gr
Ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου.
24ωρη Απεργία την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010 από τις 6πμ,
48ωρη Απεργία την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου σε όλα τα ΜΜΕ
Είναι πλέον ορατό από κάθε εργαζόμενο μετά και τις τελευταίες νομοθετικές κυβερνητικές «πινελιές» ότι η κυβέρνηση της χώρας, πιστή στα κελεύσματα των εντολέων της, προχωρά στην αποσάθρωση κάθε υπολείμματος κοινωνικού κράτους και εργατικής κατάκτησης. Η επιστροφή στην μετεμφιλιοπολεμική Ελλάδα γίνεται σήμερα εφιαλτική και χειροπιαστή πραγματικότητα. Η κυβέρνηση με την ξηλωμένη σοσιαλιστική προβιά κάνει πράξη τα πιο τολμηρά όνειρα τραπεζιτών και μεγάλων οικονομικών καρτέλ, στήνοντας έξυπνα ένα δίχτυ και περιμένοντας να πέσουν μέσα όλοι οι εργαζόμενοι.
Αφού ξεδόντιασε τον ΟΜΕΔ, απενεργοποιεί τώρα εντελώς το ΣΕΠΕ, και προχωρά στην κατάργηση κάθε νόμου που ρύθμιζε τις εργασιακές σχέσεις και προστάτευε στα minima τους εργαζόμενους απέναντι στην πανίσχυρη εργοδοσία και την οικονομική ολιγαρχία. Ο ολοκληρωτικός συνειδησιακός, ακόμα και βιολογικός έλεγχος των εργαζομένων είναι το επόμενο βήμα. Ο άγριος και ασύδοτος καπιταλισμός, ο νόμος της ζούγκλας είναι εδώ. Η ανεργία, η υποαπασχόληση, η φτωχοποίηση και εξαθλίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων έχει κιόλας αρχίσει.
Η μετωπική επίθεση της κυβέρνησης στα εργατικά στρώματα και η εργοδοτική επέλαση πάνω σε Συμβάσεις και ασφαλιστικό, σε συνάρτηση με την εισφοροδιαφυγή και εισφοροκλοπή των εργοδοτών, την μαύρη εργασία και την εννοιακή νομιμοποίηση της αναλωσιμότητας των ανθρώπων συναντούν προς το παρόν αντιδράσεις ακόμα και στα σπλάχνα του συστήματος, όπως είναι οι κομματικοί στρατοί.
Η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η άμεση αντίδραση σε απολύσεις, τρομοκρατία, βιασμό συνειδήσεων των εργαζομένων δεν είναι άποψη ούτε αίτημα, είναι δρόμος, για την ακρίβεια ο μοναδικός δρόμος που μας απομένει. Τα πρόσφατα παραδείγματα εξαναγκασμού των εργαζομένων σε αλλαγή των όρων εργασίας στον όμιλο Αλαφούζου δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο για κωλυσιεργίες και ψευδαισθήσεις. Το τι ήθελαν το ξέραμε πάντα. Τώρα που το κράτος δικαίου κατέβασε ρολά, τους δίνεται η δυνατότητα να το πετύχουν. Τους δίνεται;
Καλούμε όλους τους τεχνικούς της ραδιοφωνίας σε συμπαράταξη με τους μισθωτούς δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους των ραδιοφώνων αλλά και όλων των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, να προασπίσουν την ισχύουσα και επικαιροποιημένη ΣΣΕ που έχουμε ως κλάδος όσο και αν αυτή στερεί τις αυξήσεις από το εισόδημά μας, και να απαντήσουμε δυναμικά, μαζικά και με σφοδρότητα στην ολοκληρωτική επίθεση των κυβερνητικών και των εργοδοτικών οργάνων της παγκόσμιας τάξης.
Όλοι στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου 2010 από τις 6πμ και στην συγκέντρωση (μπροστά από το Μουσείο στην Πατησίων) στις 11.00πμ της ίδιας μέρας.Όλοι στην 48ωρη Απεργία, της Παρασκευής 17 και του Σαββάτου 18 Δεκεμβρίου που κήρυξαν οι Ενώσεις της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ.
Για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοτών. Στον πόλεμο των εργοδοτών και της κυβέρνησης απαντάμε με πόλεμο.
συνεχής Οργάνωση, συνεχής Αλληλεγγύη, συνεχής Αντίδραση.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος, Η Γενική Γραμματέας
Δημήτρης Καμαρινόπουλος, Μαρία Γεωργέα