Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Απεργιακή λαοθάλασσα

Παρά το αναμενόμενο όργιο καταστολής, που αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο της πολιτικά χρεοκοπημένης κυβέρνησης, η απεργιακή λαοθάλασσα που πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας, έδειξε ότι η ελπίδα είναι ζωντανή, η απαίτηση να ξεκουμπιστούν οι επιτηρητές και να σταματήσει η αντεργατική επίθεση, ρεαλιστικός στόχος.
Παρά τις θλιβερές φιγούρες της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας (που αρκετοί, ιδίως στα ΜΜΕ, άρχισαν να την κοπανάνε και να μην έρχονται στις απεργίες, όπως επισημαίνουμε εδώ και μήνες), οι υπαρκτές (και με τις αδυναμίες τους σίγουρα) σπίθες αντίστασης και συλλογικότητας, δείχνουν το δρόμο. Σήμερα με βάση τα πανό που είδαμε και ελπίζουμε να μην αδικούμε κανέναν, το μπλοκ των ΜΜΕ αποτελούσαν ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ, εργασιακή επιτροπή ΔΟΛ, εργαζόμενοι Απογευματινής, ομάδα κατάληψης της ΕΣΗΕΑ, τεχνικοί κινηματογράφου, συντονιστικό ΜΜΕ (η πρωτοβουλία του μικτού), ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΤΕΡ και Financial Crimes. Λόγω της έκτασης της απεργιακής διαδήλωσης και των όσων συνέβησαν μετά την επίθεση της αστυνομίας με χημικά, σε επόμενη ανάρτηση θα έχουμε και πιο πλήρη εικόνα και εκτιμήσεις.
Δεν ξεχνάμε, υπάρχει και 48ωρη στα ΜΜΕ, με τον πολύχρωμο θίασο του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να κάνει το κορόιδο στο θέμα της περιφρούρησης. Υπενθυμίζουμε ότι έχουμε καταθέσει εδώ και μέρες συγκεκριμένη πρόταση, που εφαρμόστηκε με επιτυχία στο παρελθόν (2003) από την ίδια την ΕΣΗΕΑ (επί προεδρίας Μαθιουδάκη).