Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: για τς απολύσεις και την απεργία της 15 Δεκέμβρη

τοπική επιτροπή Νέας Ιωνίας-Νέας Φιλαδέλφειας-Μεταμόρφωσης
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεχώς «αναβαθμίζεται» και περνάει σε πιο σκληρές επιλογές η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ, δείχνοντας μετά και την τελευταία( χρονικά γιατί θα ακολουθήσουν και άλλες) δέσμη των κυβερνητικών ανακοινώσεων και στον πλέον δύσπιστο, ότι η μοναδική ρεαλιστική επιλογή, είναι η κλιμάκωση των αγώνων σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, για την ανατροπή της. Ειδικά στην περιοχή μας, που ζούμε με συγκεκριμένο τρόπο την έκφραση και τις επιπτώσεις της επίθεσης σε χώρους εργασίας.
*Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους απολυθέντες του 902 και συντασσόμαστε με το αίτημα του σωματείου των τεχνικών τηλεόρασης ΕΤΙΤΑ για ανάκληση των απολύσεων. Καλούμε τη διεύθυνση του 902 να σταματήσει να εφαρμόζει πολιτικές που η ίδια κατακεραυνώνει όταν εμφανίζονται σε άλλους εργασιακούς χώρους.
*Ομοίως ζητάμε να ανακληθεί η απόλυση της δημοσιογράφου από τη διεύθυνση της εφημερίδας Ισοτιμία που στεγάζεται στον Περισσό.
*Στεκόμαστε δίπλα στους απλήρωτους εργαζόμενους στον «επικοινωνία 94FM», απαιτώντας να μπει ένα τέλος στην ταλαιπωρία τους και να εξοφληθούν άμεσα.
*Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες, τόσο κεντρικά, όσο και «τοπικά», αφού πρόκειται για εργαζόμενους με τους οποίους ερχόμαστε σε καθημερινή επαφή, γι αυτό το λόγο έχουμε ξεκινήσει και πρόγραμμα επισκέψεων στους αντίστοιχους χώρους εργασίας.
*Η τοπική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ, οι οποίοι πραγματοποιούν πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα, τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι στην πλ. Κλαυθμώνος. Ζητάμε να εξοφληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα, με την καταβολή των νόμιμων τόκων, να μην απολυθεί κανένας και σε όσα υποκαταστήματα γίνουν εξαγορές από άλλες αλυσίδες (όπως έχει αρχίσει να συμβαίνει), να περάσουν όλοι οι εργαζόμενοι, με τα ίδια εργασιακά δικαιώματα, στο ίδιο καθεστώς.
Καλούμε στην απεργιακή προσυγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη στις 10πμ στο Μουσείο.