Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ ΕΡΤ

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ ΕΡΤ που μας ήρθε στο e-mail, με δύο παρατηρήσεις, εκτός του πολιτικού σκέλους, στο οποίο υπάρχει χαώδης διαφορά στην εκτίμηση. Η ανακοίνωση αυτή και οι κατευθύνσεις της, πρώτον θα κριθεί από την απεργιακή τακτική του επόμενου διαστήματος στην ειλικρίνειά της ή όχι. Δεύτερον δεν υπάρχει αναφορά για το πάγωμα του διαγωνισμού για τους συμβασιούχους στην ΕΡΤ, την ώρα που αρκετοί τομείς υπολειτουργούν. Χρειάζονται μετά τη σφαγή 1047 συμβασιούχων, εργαζόμενοι στην ΕΡΤ ή όχι?
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Η πολιτική έχει αντικατασταθεί από την λογιστική. Είναι πια κοινή πεποίθηση ότι της οικονομικής κατάρρευσης προηγήθηκε η ηθική και η πολιτισμική. Η πολιτική όμως που εφαρμόζεται καθ’ υπαγόρευση του μνημονίου θεωρεί πως οι κύριοι υπεύθυνοι της κρίσης ήταν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι αρχικά. Τώρα είναι οι «χρεοκοπημένες» ΔΕΚΟ. Το έγκλημα προμελετημένο. Πορευόμαστε πια ανάμεσα στη κατάθλιψη και την εξέγερση. Τραγικό παράδειγμα ο λαός της Ιρλανδίας. Μετά από τρία χρόνια λιτότητας δεν απεφεύχθη ο δανεισμός, διότι οι τράπεζές τους χρεοκόπησαν τζογάροντας στο Ναό του χρήματος της Νέας Υόρκης. Η ΠΑΣΚΕ νιώθει το χρέος να μην αφήσει την κοινωνία στην αίσθηση του αδιεξόδου του «τίποτα δεν γίνεται». Σαν Παράταξη δεν έχουμε καμία διάθεση να γίνουμε απλοί υπηρέτες της όποιας ηγεσίας, γιατί εμείς οργανώσαμε την κατάκτηση της πλειοψηφίας με αποτέλεσμα αυτό που βιώνουμε σήμερα. Δεν βάλαμε πλάτη να αναρριχηθούν στην εξουσία για να μετεξελιχθούν σε ταξικούς μας αντιπάλους. Ούτε θα αφήσουμε να αφανιστεί η Πατρίδα μας για να δράσουμε ώστε να αντιστραφούν τα πράγματα. Οφείλουμε να αντισταθούμε στον αυταρχισμό και το φασισμό των τραπεζών που ρουφούν το αίμα του λαού. Πιστεύουμε ότι πρέπει να δρούμε με αξιοπρέπεια γιατί μόνο έτσι έχει νόημα η ζωή. Αλήθεια κύριοι πόσα χρόνια κυβερνήσατε τον τόπο χρεοκοπώντας τον, μοιράζοντας ελπίδες και ξαφνικά ξυπνήσατε από τον ιδεολογικό σας αμοραλισμό; Είσαστε εκτεθειμένοι στα μάτια ενός Λαού προδομένου, γιατί σας εμπιστεύθηκε τα όνειρά του. Είσαστε ανίκανοι να διαμορφώσετε κοινωνία με όρους Ανθρωπιάς, Δικαιοσύνης, Ίσων Ευκαιριών. Είσαστε ανίκανοι να διαχειριστείτε την κοινωνία με δημοκρατικούς όρους. Γι αυτό μετατρέψατε τα μέσα της ιδιωτικής προπαγάνδας και τους μεγαλοδημοσιογράφους σε «λαγούς» με σκοπό τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης στρέφοντας τις κοινωνικές ομάδες τη μία ενάντια στην άλλη.
Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΣ
Όλα αυτά που κάποτε γίνονταν κτήμα του Κεφαλαίου με τεράστιες δαπάνες και νεκρούς πολεμιστές, τώρα τα καρπώνεται μέσα από μια αδυσώπητη, χωρίς φραγμούς και κοινωνικές ευαισθησίες, επεκτατική οικονομική πολιτική. Αυτοί που με τους αγώνες τους και σχετικά πρόσφατα με την εξέγερση του Πολυτεχνείου έδωσαν και το αίμα τους για την επικράτηση της Δημοκρατίας με πίστη σε ένα όραμα δημιουργικό τρίζουν τα κόκαλά τους από αγανάκτηση για τα κατορθώματα των «τότε» συντρόφων τους που την οδήγησαν στον ξεπεσμό. Κάποιοι παραδίδουν τη Λευτεριά μας υποθήκη στα συμφέροντα.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Όλοι και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Μ.Μ.Ε. γνωρίζουν πως η ΕΡΤ δεν επιδοτείται και δεν είναι ελλειμματική. Ελλειμματικές ήταν πάντα οι Διοικήσεις της. Αν θέλουν λοιπόν τον εξορθολογισμό και την εξοικονόμηση χρημάτων να αφήσουν ήσυχους τους εργαζόμενους. Αρκετά πληρώσαμε τις ανερμάτιστες πολιτικές τους. Ας κόψουν τις χρυσοφόρες αποκλειστικές συμβάσεις κι ας αυξήσουν την εσωτερική παραγωγή. Είμαστε ο μόνος ίσως κλάδος στη χώρα που ζητά αύξηση της παραγωγής. Να δουλεύουμε περισσότερο!!! Ας σταματήσουν να «χρηματοδοτούν» (εξωτερικές παραγωγές, ενοικιαζόμενα) τους πολιτικούς συνδαιτυμόνες τους και ας κοιτάξουν να επαναφέρουν την Δημόσια Τηλεόραση στην πραγματική της αποστολή. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται από την πολιτική που ακολούθησαν ένα χρόνο τώρα ότι δηλαδή επιθυμούν την Δημόσια Τηλεόραση. Αντίθετα κάνουν ότι μπορούν να την απαξιώσουν.
ΈΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΟΣΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΡΙΘΜΟ.
Υπάρχουν όμως και πολιτικοί που ανθίστανται στον κατήφορο της εποχής. Πρέπει να μνημονεύσουμε την με γενναιότητα στάση υπεράσπισης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την τοποθέτηση της νέας Διοίκησης, από το σύνολο σχεδόν των μελών της. Συμπερασματικά λοιπόν: Η πολιτική αυτή προσομοιάζει περισσότερο στις μονεταριστικές αντιλήψεις της Θάτσερ. Θα επιτρέψουμε τη διολίσθηση σε ακόμα πιο συντηρητικές πολιτικές κατ’ εντολήν της Τρόικας; Αν κάποιοι χαρακτηρίζουν τη φτώχεια και την υποβάθμιση της ζωής μας «ευχάριστη κατάσταση» και το μνημόνιο «ευτυχία» μάλλον δεν ξέρουν που βρίσκονται. Γινόμαστε πειραματόζωα σε ένα νέο είδος «πολιτικής» όπου η Ελευθερία και η Ανεξαρτησία μετατρέπονται σε καθοδηγούμενη επιτήρηση.
ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΧΑΡΑΚΙΡΙ
Υ.Γ.: Η πολιτική που εφαρμόζεται είναι καταστροφική για τον Ελληνικό Λαό. Για του λόγου το αληθές παρακολουθείστε από τη συχνότητα της ΝΕΤ την Τετάρτη 1/12/2010 και ώρα 22:00 την εκπομπή του Γ. Αυγερόπουλου «ΕΞΑΝΤΑΣ».
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΚΕ