Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Ήφαιστος Περιστερίου - Νέα Ιωνία: 1-1

Να ξεκινήσω λίγο ανορθόδοξα. Το Σάββατο πήγα στο ΟΑΚΑ (ΑΕΚ-Ολυμπιακός: 1-0) αν και δεν είμαι φίλος των ΠΑΕ, αλλά των «μικρών» κατηγοριών, μαζί με ένα συνάδελφο και φίλο.

Παρατήρηση πρώτη: καλύτερη μπάλα είδα την Κυριακή στο Ήφαιστος Περιστερίου-Νέα Ιωνία: 1-1, παρά στο παρακμιακό ντέρμπι όπου και οι δύο είχαν αγωνιστικά χάλια.

Δεύτερη παρατήρηση: το εργασιακό περιβάλλον διαμορφώνει πια και τις ατάκες στα γήπεδα. Με τη λήξη του αγώνα στο ΟΑΚΑ κι ενώ συνάδελφοι φίλοι της ΑΕΚ πανηγύριζαν έντονα, η ατάκα του Ολυμπιακού που πήγαμε μαζί, προς άλλο συνάδελφο, ήταν «αν φώναζες έτσι και στην Εξπρές όταν δεν σε πλήρωναν, καλά που θα ήταν» και επικράτησε ένοχη σιωπή.

Την Κυριακή στον Ήφαιστο, οι εξελίξεις στα εργασιακά απασχολούσαν περισσότερο την κερκίδα, που διάφοροι τις συζητούσαν μεταξύ τους, παρά η ροή του αγώνα.

Στο αγωνιστικό σκέλος, μετά από ένα μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο που έληξε 0-0, στο δεύτερο ημίχρονο «έπεσαν κορμιά».

Το παιχνίδι έγινε πιο γρήγορο και δυνατό, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν και πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ, αλλά η Νέα Ιωνία ισοφάρισε και με τη σειρά της πίεσε και αυτή. Από τα καλά φετινά παιχνίδια στον 8ο όμιλο του περιφερειακού πρωταθλήματος.