Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

20 σεφ, 11 µαµάδες κι εγώ!

Δελτίο Τύπου 20 σεφ, 11 µαµάδες κι εγώ! ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟΦΟΡΟΣ 111 συνταγές και ιδέες διατροφής για παιδιά Σελ: 232, ISBN: 9789602186800 ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Τα πλεονεκτήµατα της ισορροπηµένης διατροφής είναι σήµερα γνωστά, το ίδιο και η σηµασία της για την ανάπτυξη των παιδιών. Πώς µπορεί, όµως, ένας γονιός να πείσει το παιδί του να φάει αδιαµαρτύρητα κουνουπίδι ή µπρόκολο; Πώς θα το κάνει ν’ αγαπήσει τα φρούτα, τις σαλάτες ή να φάει το ψάρι και τα όσπρια, αποφεύγοντας τις οµηρικές µάχες στο τραπέζι; Στο βιβλίο, ο Κώστας Στοφόρος, 20 διάσηµοι σεφ και 11 µαµάδες ενώνουν τις δυνάµεις τους, προτείνοντας συνταγές προσαρµοσµένες στις διατροφικές ανάγκες της παιδικής ηλικίας, αλλά και τόσο νόστιµες που θα κάµψουν τις αντιστάσεις και του πιο «δύσκολου» παιδιού. Συγχρόνως, κορυφαίοι ειδικοί αναλύουν την αξία διαφόρων τροφών για την ανάπτυξη και την υγεία του παιδιού, παρουσιάζοντας τα πιο πρόσφατα επιστηµονικά πορίσµατα. Με απαντήσεις σε συνηθισµένες ερωτήσεις για την παιδική διατροφή και την ασφάλεια των τροφίµων, απλές τεχνικές για γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά και ένα εβδοµαδιαίο πρόγραµµα διατροφής που θα διευκολύνει τις µαµάδες. Από τις συνταγές του βιβλίου δοκιµάστε: Τάρτα µε σπανάκι, αρωµατικά και ανθότυρο του Γιάννη Μπαξεβάνη Υλικά για φόρµα τάρτας 30-35 εκ. 300 γρ. βούτυρο κρύο λιωµένο Για τη ζύµη 200 ml νερό. 500 γρ. αλεύρι 1 µικρό µατσάκι µάραθο Για τη γέµιση 50 γρ. σταφίδες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 50 γρ. αµύγδαλα αποφλοιωµένα 1 µικρό κρεµµύδι 80 γρ. ανθότυρο 150 γρ. σπανάκι 300 ml γάλα 2 σκελίδες σκόρδο 2 αυγά 1 µικρό µατσάκι άνηθο Αρωµατικά που αγαπάει το σπανάκι: ο µάραθος, ο άνηθος, το κρεµµύδι, το σκόρδο, η ρόκα, ο δυόσµος. Υλικά που αγαπάει το σπανάκι: γαρίδα, σολοµό, κοτόπουλο, µοσχάρι, αµύγδαλο, κουκουνάρι, σταφύλι, σταφίδα, τοµάτα, γάλα και την κρέµα γάλακτος. Μεγάλος έρωτας µε τα τυριά. Εµείς λοιπόν θα πάρουµε κάποια από τα αγαπηµένα υλικά του σπανακιού για να τα παντρέψουµε, εσείς όµως –αν θέλετε– µπορείτε να προσθέσετε και άλλα. Σε τηγάνι µε δύο κουταλιές ελαιόλαδο τσιγαρίζουµε λίγο σκόρδο και κρεµµύδι ψιλοκοµµένα και θα ρίχνουµε τα φύλλα από το σπανάκι κοµµένα µε το χέρι µας, καθώς και µάραθο και άνηθο ψιλοκοµµένα, λίγη σταφίδα και ολόκληρα αµύγδαλα αποφλοιωµένα. Σε 3-4 λεπτά βγάζουµε από τη φωτιά, προσθέτουµε αλάτι, πιπέρι, σπασµένο ανθότυρο και περιµένουµε να ανοίξουµε το φύλλο για την τάρτα. Για τη ζύµη της τάρτας ανακατεύουµε καλά τα υλικά και αφήνουµε τη ζύµη να ξεκουραστεί 30 λεπτά. Ανοίγουµε µε τον πλάστη και στρώνουµε πάνω σε φόρµα τάρτας 30-35 εκ. διάµετρο. Ανακατεύουµε 300 ml γάλα µε δύο αυγά σ’ ένα µπολ. Γεµίζουµε µε το σπανάκι τη φόρµα, περιχύνουµε το γάλα µε τα ανακατεµένα αυγά και ψήνουµε στο φούρνο για 30-35 λεπτά της ώρας στους 180οC. Στις εκδόσεις Κριτική κυκλοφορούν ακόµη: ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ Ο Κώστας Στοφόρος είναι δηµοσιογράφος και συγγραφέας. Έχει εργαστεί σε όλα τα µεγάλα τηλεοπτικά κανάλια. Συνεργάζεται µε τα περιοδικά Παιδί και νέοι γονείς και Votre Beaute, όπου είναι υπεύθυνος για θέµατα βιβλίου. Στις εκδόσεις Κριτική κυκλοφορούν τα βιβλία τρία Ηµερολόγιάτου, µε τίτλο Γονείς για πρώτη φορά – Ετοιµαστείτε για τη µεγάλη αλλαγή, Όποιος αγαπάει (εκ)παιδεύει – Από τα πρώτα βήµατα µέχρι και το σχολείο και «Μπαµπά τι είναι το σεξ;» και άλλες ιστορίες οικογενειακής τρέλας.