Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007

Αθλητικός αποκλεισμός





Έχοντας υπ’όψιν μας τη συζήτηση που αναπτύσσεται τελευταία, με αφορμή την απόφαση της Τ.Ε.Κ Σάμου, για αλλαγή στους όρους διεξαγωγής των πρωταθλημάτων καλαθοσφαίρισης του Νομού, το Δ.Σ του Δ.Ο.Ν.Α του Δήμου Αγίου Κηρύκου και ο Δήμος Αγίου Κηρύκου, κατόπιν συζητήσεως στο πρόσφατο Δ.Σ, στις 25/09/2007, αποφάσισαν να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκεια τους για τις μεθοδεύσεις της Τ.Ε.Κ Σάμου, που ουσιαστικά αποκλείουν την αθλούμενη νεολαία του Δήμου μας και της Ικαρίας γενικότερα από τα τοπικά πρωταθλήματα καλαθοσφαίρισης.

Πιστεύουμε ότι η σχεδιαζόμενη διεξαγωγή πρωταθλημάτων όχι μόνο δε βοηθάει στη διάδοση του αθλήματος, αλλά αντιθέτως υπονομεύει τη ποιότητα των πρωταθλημάτων αφού στερεί αγώνες από όλες τις ομάδες του Νομού και ιδιαίτερα από τις ομάδες της Ικαρίας. Αυτό μάλιστα τη στιγμή που τα τμήματα του ¨ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ¨ πρωταγωνιστούν σε όλα τα πρωταθλήματα της Τ.Ε.Κ Σάμου (ανδρών- εφήβων – κορασίδων), γεγονός που πιστεύουμε ότι οδήγησε κάποιους στην Τ.Ε.Κ Σάμου να μεθοδεύσουν την αγωνιστική υπονόμευση των ομάδων της Ικαρίας και ιδιαίτερα του ΙΚΑΡΟΥ.
Σε ότι μας αφορά πιστεύουμε ότι ο καταλληλότερος τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων είναι ο μέχρι σήμερα υφιστάμενος, γιατί και στη διάδοση του αθλήματος συμβάλλει και στη ποιοτική βελτίωση των πρωταθλημάτων του Νομού μας.

Καλούμε λοιπόν την Τ.Ε.Κ Σάμου να προχωρήσει στη προκήρυξη των πρωταθλημάτων με το τρόπο που διεξάγονται τα τελευταία χρόνια. Καλούμε επίσης την Ε.Ο.Κ να μην εγκρίνει κανενός είδους άλλη προκήρυξη γιατί θα συμβάλλει στην υπονόμευση του αθλήματος στο Νομό.

Τέλος δηλώνουμε ότι σε διαφορετική περίπτωση είμαστε διατιθέμενοι να συμβάλλουμε στην συνδιοργάνωση με τον ΠΑΣ ΙΚΑΡΟ τουρνουά με ομάδες από το υπόλοιπο Αιγαίο και τη Τουρκία έτσι ώστε η αγωνιστική ετοιμότητα της πρωταθλήτριας ομάδας του Νομού των τελευταίων ετών να είναι η απαιτούμενη τη κατάλληλη στιγμή. Απαντώντας με αυτόν το τρόπο στις μεθοδεύσεις της Τ.Ε.Κ Σάμου για εξοβελισμό του ΙΚΑΡΟΥ και των ομάδων της Ικαρίας συνολικά.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Ο.Ν.Α
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΡΝΑΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΤΕΣΚΟΣ