Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Tα μονοπάτια της Ικαρίας

ΚΑΛΕΣΜΑ

Ενημερώσεις  για τις προδιαγραφές χάραξης, σήμανσης, διάνοιξης και συντήρησης των ορειβατικών – πεζοπορικών μονοπατιών.

Αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Ικαρία, προσκεκλημένη από την Εταιρεία Ικαριακών Μελετών για μια σειρά συναντήσεων γνωριμίας και ενημέρωσης, η κυρία Καλλιόπη Παπαδάκη, αρχιτέκτων-μηχανικός, σύμβουλος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπεύθυνη για την σύνταξη της Υπουργικής Απόφασης που εκδόθηκε πριν ένα χρόνο, με θέμα τον καθορισμό των τεχνικών προδιαγραφών χάραξης, σήμανσης, διάνοιξης και συντήρησης των ορειβατικών – πεζοπορικών μονοπατιών.


Στα πλαίσια των επαφών της στο νησί με το Δήμο Ικαρίας και συλλόγους, η κυρία Παπαδάκη θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες και τα στάδια υλοποίησης της συγκεκριμένης Υπ. Απόφασης:
•    Την Παρασκευή 16/3/2018 στα Θέρμα - στο καφενείο του Κρητικού,  και ώρα 8:00 μ.μ. (Διοργάνωση: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  «ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΛΑΣ»).
•    Το Σάββατο 17/3/2018 στον Εύδηλο- στο Δημαρχείο και ώρα 7:30μμ. (Διοργάνωση: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΝΗ – ΑΘΗΝΑ Ευδήλου- παραχώρηση αίθουσας από το Δήμο).
•    Την Κυριακή 18/3/2018 στην αίθουσα του Αγίου Δημητρίου Ραχών και ώρα 7:00μμ (Διοργάνωση: ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ –ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ)
Μετά το πέρας της κάθε παρουσίασης θα γίνει ανταλλαγή απόψεων, συμβουλών και οδηγιών.
Καλούνται να συμμετέχουν όσοι πολίτες ασχολούνται με τα μονοπάτια της Ικαρίας, εκπροσώποι των Συλλόγων των χωριών της Ικαρίας, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, καθώς και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εταιρεία Ικαριακών Μελετών
σε συνεργασία με το Δήμο Ικαρίας, το σύλλογο «Ι. Μελάς», το σύλλογο Εργάνη Αθηνά Ευδήλου και τον Ορειβατικό- Πεζοπορικό Σύλλογο Ικαρίας.