Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Συμμετοχή όχι αποχή



Προς Δ.Σ. ΠΟΕΣΥ                    3/3/2018

Αγαπητοί συνάδελφοι

αν και η συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει για λόγους που ο καθένας μας δικαιούται να έχει τη δικιά του άποψη και προσέγγιση, εκτίμησή μου είναι ότι η ΠΟΕΣΥ οφείλει να μην μείνει άφωνη και απούσα μπροστά στη διεθνή κινητοποίηση ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, με αφορμή τη σχετική διεθνή ημέρα, που θα εξελιχθεί στις 17/3/2018 σε αρκετές πόλεις στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες.

Ιδιαίτερα μάλιστα όταν η καθημερινότητά μας περιλαμβάνει:
-Σκοταδιστικού τύπου παρενοχλήσεις σε βάρος θεατρικών παραστάσεων.
-Επιθέσεις και ξυλοδαρμοϋς (ο πιο πρόσφατος σε βάρος δικηγόρου της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής).
-Συνεχείς πιέσεις σε βάρος συναδέλφων ειδικά στο Β. Αιγαίο όπου μέρος της ειδησεογραφίας αντικειμενικά αφιερώνεται στη λειτουργία των Hot spot που υπάρχουν εκεί. Η ΠΟΕΣΥ έχει εκδόσει αρκετές ανακοινώσεις στο πρόσφατο παρελθόν υπέρ των συναδέλφων που ζουν και εργάζονται στις περιοχές αυτές.
-Στοχοποιήσεις συναδέλφων και απειλές για τη ζωή τους, αλλά και των μελών της οικογένειάς τους.
-Τραγικές συνθήκες διαβίωσης των χιλιάδων εγκλωβισμένων στα hot spot των νησιών και «αξιοποίηση» της κατάστασης αυτής, από ακροδεξιά στοιχεία που συχνά πραγματοποιούν νυχτερινές επιθέσεις με λιθοβολισμούς, κλπ

Εκτιμώ ότι ανεξάρτητα από τις όποιες αντιπαραθέσεις και διαφορετικές προσεγγίσεις σε ζητήματα που άπτονται της αδυναμίας συγκρότησης του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ και χωρίς να αναιρεί κανείς τις προσεγγίσεις του στο θέμα αυτό, θα ήταν έλλειμμα να μην καλέσει η ΠΟΕΣΥ στο συλλαλητήριο της 17ης Μαρτίου 2018.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας

Νάσος Μπράτσος μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ