Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Η ποδοσφαιρική ομάδα του Δήμου Αθηναίων

 ...αναδημοσίευση από το www.ert.gr και το sports.ert.gr...

Αγωνίζεται στο εργασιακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ΑΔΕΔΥ και ήδη μετράει αρκετά χρόνια ποδοσφαιρικής ζωής. Για την ομάδα του Δήμου Αθηναίων, μας μίλησε ο Δημήτρης Τοπάλης.

-Πόσο καιρό υπάρχει και λειτουργεί η ομάδα;


-Η ομάδα στη σημερινή της μορφή υπάρχει εδώ και 10 – 11 χρόνια. Και πριν από αυτά είχε υπάρξει ομάδα, είχε διαλυθεί και ακολούθως ξαναφτιάχτηκε. Σήμερα συσπειρώνει 30 εργαζόμενους – ποδοσφαιριστές, που συμμετέχουν στις προπονήσεις, αν και όπως είναι αναμενόμενο υπάρχουν και απουσίες λόγω των υποχρεώσεων που έχουμε.

-Από την άποψη των αθλητικών χώρων για προπονήσεις και αγώνες, πώς τα βγάζετε πέρα;

-Κάνουμε μία προπόνηση τη βδομάδα το μεσημέρι στη 1μμ που στα γήπεδα δεν υπάρχει η πίεση από υποχρεώσεις άλλων σωματείων. Η προπόνηση συνήθως γίνεται στο γήπεδο της Ακαδημίας Πλάτωνος και οι εντός έδρας αγώνες μας στα γήπεδα της Αλεπότρυπας στην Κυψέλη, ή στο Ρουφ. Τα τρία γήπεδα που προανέφερα είναι τα δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου του Δήμου Αθηναίων.
-Ποια είναι η φιλοσοφία των ανθρώπων που συμμετέχουν σε μία ομάδα εργασιακού πρωταθλήματος;

-Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός είναι το κοινό ενδιαφέρον όσων συμμετέχουμε στην ομάδα, προφανώς ο αθλητισμός παίζει θετικό ρόλο στην υγεία των ανθρώπων, ενώ μας βοηθάει να «ξεφεύγουμε» και επίσης ερχόμαστε πιο κοντά όσοι συμμετέχουμε. Αυτό το τελευταίο έχει θετικό αντίκτυπο και στη δουλειά αφού βελτιώνει τη συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων.

-Πώς βλέπετε το επίπεδο του πρωταθλήματος της ΑΔΕΔΥ;

-Το πρωτάθλημα της ΑΔΕΔΥ είναι αναβαθμισμένο, το δείχνει και η ύπαρξη δύο κατηγοριών και εμείς από τη Β’ κατηγορία είχαμε ξεκινήσει όταν ξαναφτιάξαμε την ομάδα, ενώ πρέπει να πούμε ότι ως μεγάλος – πολυπληθής εργασιακός χώρος ο Δήμος Αθηναίων, μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε πολλές επιλογές σε έμψυχο υλικό και ανάμεσά του, υπάρχουν και εργαζόμενοι που είχαν στο παρελθόν συμμετοχή σε αθλητικούς – ποδοσφαιρικούς συλλόγους και αυτό δίνει επιπλέον δυναμική στην ομάδα.

Συνέντευξη: Νάσος Μπράτσος