Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την εμπορευματοποίηση του Άλσους Βεϊκου



Η Δημοτική Κίνηση  Λαϊκή Συσπείρωση ,με αφορμή  πρόσφατη απόφαση του ΔΣ του “Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Γαλατσίου” με την οποία το γήπεδο ποδοσφαίρου παραχωρείται για αρκετές ώρες μέσα στο Σ/Κ στην ΠΑΕ ΑΕΚ, για τις ανάγκες διεξαγωγής των εντός έδρας αγώνων των ομάδων της Κ20, Κ17 και Κ15.,καταγγέλλει την εμπορευματοποίηση του Άλσους Βεϊκου.




ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ



Η παρούσα διοίκηση του Δήμου, συνεχίζοντας την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ανταποδοτικότητας που πιστά υπηρέτησαν και οι προηγούμενες διοικήσεις, προχωράει με γοργούς ρυθμούς στην εμπορευματοποίηση του Άλσους Βεϊκού και των εγκαταστάσεων που αυτό περιλαμβάνει.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας για το γήπεδο ποδοσφαίρου, βασιζόμενοι σε φερόμενες δηλώσεις του κ.Δημάρχου, προειδοποιήσαμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής για προσπάθεια δημιουργίας κλίματος με σκοπό την επιβολή “κάρτας εισόδου” (χαράτσι το ονομάσαμε εμείς πιο ξεκάθαρα) σε όποιον θέλει να αθληθεί εντός του σταδίου. Αποκαλύψαμε δηλαδή την προσπάθεια λειτουργίας του γηπέδου με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την ανάγκη των λαϊκών στρωμάτων της ευρύτερης περιοχής για να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε χώρους άθλησης. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που συμβαίνει και στο κολυμβητήριο, όπου το δικαίωμα στην κολύμβηση έχει συγκεκριμένο χρηματικό αντίτιμο.

Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι οι εγκαταστάσεις του ΠΑΛΑΙ έχουν γίνει πλέον μόνιμες εγκαταστάσεις συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού, ενώ το καλοκαίρι υπήρξε αυθαίρετη και απαράδεκτη απόφαση (τόσο στον τρόπο όσο και στην ουσία), για δέσμευση-ενοικίαση του θεάτρου του Άλσους για τις ανάγκες τηλεοπτικού προγράμματος του ίδιου τηλεοπτικού σταθμού (ΣΚΑΙ). Ματαιώνοντας επιπλέον, ήδη προγραμματισμένες εκδηλώσεις..

Τελευταία πράξη στο ολοένα και κλιμακoύμενο βάθεμα της εμπορευματοποίησης του Άλσους, αποτελεί η πρόσφατη απόφαση (κατά πλειοψηφία)του ΔΣ του “Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Γαλατσίου” με την οποία το γήπεδο ποδοσφαίρου παραχωρείται για αρκετές ώρες μέσα στο Σ/Κ στην ΠΑΕ ΑΕΚ, για τις ανάγκες διεξαγωγής των εντός έδρας αγώνων των ομάδων της Κ20, Κ17 και Κ15. Επιπλέον, όλο και πληθαίνουν οι αναφορές που μας έρχονται από αθλητικά σωματεία, ότι συζητιούνται αντίστοιχες παραχωρήσεις και σε άλλες ομάδες, ενώ με αντίστοιχη απόφαση παραχωρούνται στο τμήμα πόλο της ΑΕΚ, τέσσερις (4) διάδρομοι του κολυμβητηρίου για κάποιες ώρες τις έξι μέρες της εβδομάδας.

Ο Δήμος Γαλατσίου για την παραχώρηση του γηπέδου ποδοσφαίρου δέχεται ως “αντάλλαγμα” την εγκατάσταση της πυροπροστασίας, όπως επίσης και “διευκολύνσεις” στην διαδικασία έκδοσης της άδειας λειτουργίας του σταδίου (όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού). Οι διάδρομοι του κολυμβητηρίου μισθώνονται κανονικά. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα ότι η συμφωνία μεταξύ Δήμου και ΠΑΕ ΑΕΚ έχει κλείσει πριν την αντίστοιχη απόφαση του Δ.Σ. του νομικού προσώπου, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Με την παραχώρηση στην ΠΑΕ ΑΕΚ, πρακτικά “πατάνε πόδι” στις αθλητικές εγκαταστάσεις οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες. Σε ένα γήπεδο που κατά γενική ομολογία δεν αρκεί από άποψη χρόνου για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών των αθλητικών σωματείων της πόλης μας, η απόφαση παραχώρησης χρόνου στην ΠΑΕ ΑΕΚ, και σε όποια άλλη ΠΑΕ μπορεί να εμφανιστεί, δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στα αθλητικά σωματεία. Για παράδειγμα μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στα εντός έδρας παιχνίδια των ομάδων της περιοχής τα οποία σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να αναζητούν έδρα σε άλλη περιοχή και να επιβαρύνονται έτσι με επιπλέον έξοδα. Ταυτόχρονα, από την στιγμή που έγινε η αρχή για τους αγώνες τα Σ/Κ, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι στο μέλλον δεν θα δοθούν αντίστοιχα και ώρες προπονήσεων τις καθημερινές.

Η τελευταία αυτή πράξη στο γήπεδο ποδοσφαίρου, σε συνδυασμό με την πρόθεση(?) της διοίκησης για επιβολή αντιτίμου για την είσοδο στο γήπεδο, αναδεικνύει την κατεύθυνση της Δημοτικής Αρχής για λειτουργία του σταδίου ποδοσφαίρου με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, ο συνδυασμός του ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου, καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να αντιταχθούν και να αντιπαλέψουν την πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των δομών της περιοχής μας. Πολιτική που εκπορεύεται από την ΕΕ και το ντόπιο κεφάλαιο και που με συνέπεια υπηρέτησαν και υπηρετούν τόσο οι προηγούμενες όσο και η νυν διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου. Πολιτική που έρχεται σε κόντρα με τα συμφέροντα των εργαζομένων και εξυπηρετεί τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων μετατρέποντας όλες τις λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα σε εμπόρευμα.

Δηλώνουμε ότι διαφωνούμε κάθετα με την παραχώρηση-ενοικίαση του γηπέδου και όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων σε Ανώνυμες Εταιρείες (ΠΑΕ, ΚΑΕ κλπ).

Διεκδικούμε όλοι οι χώροι άθλησης να είναι προσβάσιμοι στον λαό της περιοχής μας δωρεάν.

Διεκδικούμε χρηματοδότηση για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της περιοχής, τα οποία προσπαθούν σε δύσκολες συνθήκες να συμβάλουν στην αθλητική διαπαιδαγώγηση της νεολαίας.

Διεκδικούμε επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος για την συντήρηση και λειτουργία του ΠΑΛΑΙ ως χώρος άθλησης και δημιουργίας για τον λαό και την νεολαία του Γαλατσίου και των γύρω περιοχών. Και όχι για τις ανάγκες των μεγαλοεπιχειρηματιών – καναλαρχών. Εξάλλου, γνωρίζοντας πλέον η Δημοτική Αρχή το κόστος των λειτουργικών αναγκών του ΠΑΛΑΙ, μπορεί πλέον να διεκδικήσει συγκεκριμένη χρηματοδότηση από το κράτος.



Για την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ



Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Χάρης Βουρδουμπάς