Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Ο καραγκιόζ - μπερντές της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ




Κάποτε η απεργιακή περιφρούρηση στην ΕΣΗΕΑ σήμαινε ότι οι εκπρόσωποι από τους χώρους δουλειάς -  τα μέλη δηλαδή του μικτού συμβουλίου, έπαιρναν την εντολή να συγκεντρώσουν από τους χώρους καταστάσεις με τις διαθεσιμότητες συναδέλφων για περιφρούρηση και τις χρονικές δυνατότητες του καθένα. 

Όπως αναφέρει και το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ στις απεργίες το μικτό συμβούλιο μαζί με τα μέλη του ΔΣ είναι η απεργιακή επιτροπή της ΕΣΗΕΑ.


Ακολούθως γινόταν οι κατανομές και γεωγραφικά και από την άποψη της παρακολούθησης ΜΜΕ που υπήρχαν υποψίες για απεργοσπασία. Μερικές φορές γίνονταν και παρεμβάσεις με μικτά κλιμάκια από το διασωματειακό των ΜΜΕ.

Στις τελευταίες απεργίες η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (ΝΔ συν κάτι απροσδιόριστοι της «κεντροαριστεράς», και ο εκλεγμένος του ΣΥΡΙΖΑ), πρώτον δεν καλεί απεργιακές συγκεντρώσεις, γιατί φοβάται τις αντιδράσεις των συναδέλφων. 

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι στις τελευταίες γενικές συνελεύσεις του ΕΔΟΕΑΠ δεν μας έκαναν την τιμή να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους, αλλά από μικροφώνου να ενημερώσουν ότι θα τις στείλουν το ίδιο βράδυ με Mail!!

Ακολούθως ΔΕΝ κάλεσαν τον κλάδο να μπει σε οργανωμένη διαδικασία περιφρούρησης και με μερικά τηλέφωνα παρατάξεων στον πολύ - πολύ κοντινό κύκλο τους επιχείρησαν να συγκροτήσουν μία ολιγομελή ομάδα «για τα μάτια» για να πάνε στο Αλαφουζέικο.

Μεταξύ αυτών και κάποιοι που όταν το Δεκέμβρη του 2014 μας χτυπούσαν με ασπιδιές και κλωτσιές τα ΜΑΤ έξω από την ΕΣΗΕΑ (ως απολυμένους της ΕΡΤ), όταν η ΕΣΗΕΑ γιόρταζε τα 100 της χρόνια καλώντας τον πρωθυπουργό του "μαύρου" Α. Σαμαρά, ήταν "οικοδεσπότες" και όχι διαδηλωτές.

Σήμερα στο αλαφουζέικο, από μέσα έκαναν απεργοσπασία πρόσωπα που εκλογικά είχαν συνεργασία με τις προεδρικές δυνάμεις του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Η παραπομπή στο Πειθαρχικό, αρχικά στο Α' βάθμιο και μετά με προσφυγή στο Β' θμιο στο οποίο πλειοψηφούν εκλεγμένοι με την υποστήριξη του μνημονιακού μπλοκ, θα σημάνει την μετά από καιρό αθώωσή τους. 

Είναι γνωστό ότι ο κλάδος το Β' θμιο το χαρακτηρίζει και ως "Αθωοδικείο".

Πρόκειται για απολύτως στημένη και σάπια φάρσα, στην προσπάθειά τους να κάνουν «μουγκές» απεργίες για το ξεκάρφωμα, όταν τα έχουν πουλήσει όλα.

Η διεκδίκηση της υλοποίησης των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ για απεργιακό αγώνα διαρκείας (προφανώς με τα αναγκαία απεργιακά-οργανωτικά μέτρα), είναι η μόνη προοπτική ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές.