Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Ευχαριστούμε και συνεχίζουμε


Πάντα η ιστορική έρευνα ήταν ένα συλλογικό έργο. Δεν αρκεί κάποιος να ψάχνει.

Πάντα κάποιοι θα τον τροφοδοτήσουν με ιδέες, πληροφορίες, στοιχεία, με απορίες που θα γίνουν τροφή για επιπλέον ψάξιμο, με διαφωνίες που θα οδηγήσουν σε επανεξέταση στοιχείων και επιλογών, με στήριξη που θα δώσει κουράγιο και ώθηση στην έρευνα και άλλα πολλά που στην πορεία συνθέτονται και προκύπτει το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι η μεγάλη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν είναι η έρευνά "μου", αλλά η έρευνά μας, όλων όσων με το δικό τους τρόπο βοήθησαν στην εξέλιξή της, στην αποδοχή της και στο περαιτέρω ταξίδεμα των συμπερασμάτων της. Αυτό το τελευταίο στάδιο μόλις που άρχισε.

Ευχαριστώ γι άλλη μία φορά όσους έχουν βάλει το λιθαράκι τους.
Ν.Μ.


 ...από το FB της Ικαριακής Ραδιοφωνίας...

Νίκος Καραγιάννης 
Ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δημοσιογράφο Νάσο Μπράτσο για την τόσο μεγάλη έρευνα που κάνει με ανιδιοτέλεια. Φαντάζομαι ότι θα έχει πολύ κούραση η έρευνα, πολλές ώρες και ταξίδια. Το βιβλίο όμως θα μείνει για πάντα, πάντα θα είναι επίκαιρο και θα θυμίζει τις δυσκολίες, την πείνα, τις αγωνίες, τους θανάτους που έφεραν και φέρουν ακόμη στην ανθρωπότητα ο φασισμός και ο ναζισμός. Επίσης θα θυμίζει την αλληλεγγύη που δείχνουν οι άνθρωποι σε δύσκολες στιγμές ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος, ανεξάρτητα από όποια πατρίδα και αν είναι.

Ντινα Ρενεση

Παιδια κοινοποιειστε ολες αυτες τις μαρτυριες, γιατι υπαρχουν καποιοι που λεν "οτι την εποχη του πολεμου του '40 οι Ελληνες δεν εφυγαν προσφυγες". Δεν ξερουμε την ιστορια μας!!!!