Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Ξανά τρίτη δύναμη στην ΕΣΗΕΑ η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΣΗΕΑ (μένει η ανακοίνωση της κάλπης για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ που έχει συνέδριο το φθινόπωρο).

Παρά τη μικρή μείωση των ψηφισάντων από 3.216 το 2015 σε 3.109 το 2017 και με έγκυρα 3.093 - 2.851, η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή με μικρή μείωση των ψήφων της έμεινε στην τρίτη θέση σε σύνολο επτά ψηφοδελτίων. (287 ψήφοι έναντι 353 το 2015).

Aνάλυση των αποτελεσμάτων θα γίνει αφού συνεδριάσει το σχήμα. Πάντως άντεξε παρά το γεγονός ότι στην απερχόμενη διετία στην ουσία είχε απωλέσει την έδρα  από τον τυχοδιώκτη σφουγγωκολάριο του ΣΥΡΙΖΑ που αρνήθηκε ακόμα και την ετήσια εναλλαγή, όπως ήταν η θέση του σχήματος.


Καλό είναι να δημοσιοποιήσουμε και τις ατάκες του όταν αρνήθηκε να την παραδώσει και να παραιτηθεί: "ε και τι θα κάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα με καταγγείλει, σιγά και τι άλλο δηλαδή θα κάνει", επίσης στο ερώτημα αν θα την παραδώσει έστω στο διάστημα της εναλλαγής η απάντηση ήταν "δοκιμάστε με".

Στο παρόν τώρα και με τους εφιάλτες πίσω μας και στον κάδο ανακύκλωσης:

Κάθε θεσμική θέση δικαιολογεί το κέρδισμά της από το πώς θα αξιοποιηθεί την επόμενη περίοδο, τόσο στο θεσμικό πεδίο, όσο και κυρίως θα λέγαμε στο εξωθεσμικό - κινηματικό. Στο γήπεδο άλλωστε παίζεται η μπάλα.

Για τους μη γνωρίζοντας την πολιτική γεωγραφία της ΕΣΗΕΑ, στη δεξιά ανήκουν οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι στους οποίους συμμετέχουν και πασόκοι, ποταμίσιοι, ένωση κεντρώων και όλο το οικουμενικό μνημονιακό φάσμα, ενώ δεξιοί είναι και οι Αδέσμευτοι, στο ΠΑΜΕ η Δημοσιογραφική Συνεργασία, στο ΣΥΡΙΖΑ πρόσκειται η Συσπείρωση, οι άλλοι είναι μάλλον απογαλακτισμένοι από πολιτικούς χώρους, όχι απαραίτητα όμως και από τις μητρικές τους λογικές.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και αναζητείστε τις συγκρίσεις με το 2015 στο https://www.esiea.gr/