Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Νέα από τα ΜΜΕ

1)Νίκη της δημοκρατίας η απόρριψη της αγωγής της Χ.Α. και του γραμματέα της εναντίον της ΠΟΣΠΕΡΤ

Αθήνα, 12 Ιουνίου 2017

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Νίκη της δημοκρατίας η απόρριψη της αγωγής της Χ.Α. και του γραμματέα της εναντίον της ΠΟΣΠΕΡΤ

Με την απόφαση 4383/2017, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε το κύριο και τα καταψηφιστικά αιτήματα της αγωγής της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής και του Γενικού Γραμματέα της εναντίον της ΠΟΣΠΕΡΤ, για την καταχρηστικότητα έκρινε ότι είναι αναρμόδιο.



Επίσης της επέβαλλε δικαστική δαπάνη εκ 400 ευρώ υπέρ της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Τα αιτήματα, κύριο και καταψηφιστικά, αυτής της ναζιστικής οργάνωσης ήταν  :

• Να αναγνωρισθεί ότι η απεργία που προκήρυξε η ΠΟΣΠΕΡΤ είναι παράνομη και επικουρικά καταχρηστική.

• Να διαταχθεί η διακοπή της απεργίας και να απαγορευθεί η συνέχιση ή η επανάληψή της στο μέλλον με τα ίδια ή παρόμοια αιτήματα.

• Να απειληθεί σε βάρος της ΠΟΣΠΕΡΤ και υπέρ αυτών,  χρηματική ποινή 5.000 ευρώ και σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου Προέδρου Π. Καλφαγιάννη, προσωπική κράτηση ενός έτους για κάθε παράβαση της απόφασης που θα εκδοθεί.

• Να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή η απόφαση

• Να καταδικαστεί η ΠΟΣΠΕΡΤ στη δικαστική τους δαπάνη.

Η αγωγή απορρίφθηκε με τεκμηριωμένη εκ 14 σελίδων απόφαση.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη δικαίωση των θυμάτων της εγκληματικής και ναζιστικής αυτής οργάνωσης, να υπερασπίζεται τη δημοκρατία και την ελευθεροφωνία.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ !


2)48ωρη απεργία στον ραδιοσταθμό «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ (πρώην ORANGE) 93,2»

Αθήνα, Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017


Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου
48ωρη απεργία στον ραδιοσταθμό  «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ (πρώην ORANGE) 93,2»


Μετά την αρνητική κατάληξη του Δημοσίου Διαλόγου στον Ο.ΜΕ.Δ με την διοίκηση του ραδιοσταθμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ (πρώην ORANGE) 93,2» το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας αποφάσισε την πραγματοποίηση της  εξαγγελθείσας 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης από τις 06:00 π.μ. της  Τρίτης  13/06/2017 έως τις 06:00 π.μ. της Πέμπτης 15/06/2017 με αιτήματα :

• Την εξόφληση των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού, επίσης να παρέχετε την κατά νόμο έκδοση αναλυτικών εξοφλητικών αποδείξεων για κάθε μήνα που εξοφλείτε.

• Την καταβολή στη Ένωσή μας των παρακρατηθεισών συνδρομών των μελών μας κατ' εφαρμογή της ΣΣΕ μας.

Καλούμε την Διοίκηση του ραδιοσταθμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ (πρώην ORANGE) 93,2» να προχωρήσει στην άμεση ικανοποίηση όλων των αιτημάτων μας.


3)εκλογές για τα Πειθαρχικά Συμβούλια στην ΕΣΗΕΑ την Τετάρτη και την Πέμπτη 14 και 15 Ιουνίου. Επιβάλλεται η συμμετοχή και όχι η αποχή που δευκολύνει τους αυλικούς της εργοδοσίας.


4)εκλογές στην ΕΣΠΗΤ στις 16 και 17 Ιουνίου, στηρίζουμε Αριστερή Πρωτοβουλία για την Ανατροπή.

5)συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ στις 4 Ιουλίου. SOS η συμμετοχή απαιτούνται κοντά 980 για να γίνει, ενώ την ίδια ώρα μας κλέβει το ταμείο και την περίθαλψη η "αριστερή" κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους δεξιούς πρόθυμους - υποστηρικτές των νόμων της αγοράς.




6)Νέα 24ωρη απεργία στον «Πήγασο» - ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ     
Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στα ενημερωτικά Μέσα του «Πήγασου» κατά ένα ακόμη 24ωρο, από τις 06.00 της Τρίτης 13 Ιουνίου 2017 έως τις 06.00 της Τετάρτης 14 Ιουνίου 2017 , αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) –μαζί με την Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ), την Ένωση Τεχνικών Ημερήσιου Περιοδικού Τύπου Αθηνών (ΕΤΗΠΤΑ), την Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων (ΠΕΛ) και την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ)– ύστερα από απόφαση των εργαζομένων.

Η απεργία των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών Τύπου, λιθογράφων και φωτορεπόρτερ που εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «GOALnews», καθώς και στις ιστοσελίδες «ethnos.gr», «imerisia.gr» και «sentragoal.gr», «life.gr», «womenonly.gr», «elle.gr», «cinemag.gr» και «caranddriver.gr» και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις και τις λοιπές ιστοσελίδες του Ομίλου, έχει κηρυχθεί  σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη εξόφληση δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων, από τον Ιανουάριο έως και το Μάιο του 2017, και την καταπάτηση κάθε συμφωνίας και δέσμευσης της εργοδοσίας για διευθέτηση του θέματος.