Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Νέα αντιπαράθεση στην Αργυρούπολη για το δημοτικό γήπεδο

...αναδημοσίευση από το www.ert.gr...


Αν στα γήπεδα αθλούνται και στις αρένες παλεύουν, τότε στην Αργυρούπολη, μάλλον το γήπεδο έχει προ πολλού αλλάξει χρήση και αποτελεί πεδίο σκληρής αντιπαράθεσης μεταξύ δημοτικής αρχής και συλλογικοτήτων αυτοδιοικητικών και μη.

Όπως αναφέρει η «Συνέλευση για το άνοιγμα του σταδίου Αργυρούπολης»: «Από τις 4/1/2016 η διοίκηση του  δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης κατάργησε την ελεύθερη πρόσβαση στο Α΄ Δημοτικό Στάδιο Αργυρούπολης. Για να μπει κάποιος να αθληθεί θα πρέπει πλέον να περάσει από τη διαδικασία έκδοσης κάρτας εισόδου και να πληρώσει -αν είναι ετεροδημότης- 5 ευρώ χαράτσι.


15585036_352171458478474_3472639212389219247_o-1Ταυτόχρονα δημιουργήθηκε η Συνέλευση για το Άνοιγμα του Σταδίου από κατοίκους που αντιδρούν στα μέτρα και διεκδικούν ελεύθερη είσοδο για όλους στους δημοτικούς αθλητικούς χώρους και ανέπτυξε πολύμορφες δράσεις για την ανατροπή των μέτρων».
H Συνέλευση ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή για την πρόσληψη ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης  και με υψηλό κόστος, ώστε να ελέγχουν την είσοδο στο χώρο, ανάλογα με το αν έχει πληρωθεί το αντίτιμο από του αθλούμενους, αλλά  και για άρνηση συζήτησης του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο.

mpouzakis


Παράλληλα, στην ανακοίνωσή της (το πλήρες κείμενο έχει αναρτηθεί στο Blog της) αναφέρεται τα ακόλουθα: Την Πέμπτη 23/2 ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Αργυρούπολης παραιτείται καταγγέλλοντας με δημόσια ανάρτηση στο facebook ότι ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Γ. Καλιντέρης τον εκβίασε να διώξει από τον Σύλλογο τα παιδιά συγκεκριμένου γονιού κατοίκου-μέλους της Συνέλευσης για το Άνοιγμα του Σταδίου, αλλιώς θα εκδιώξει εκείνος από το Α΄ Στάδιο Αργυρούπολης τον Γ.Σ.Α. Ο λόγος: «ο πατέρας τους είναι ενοχλητικός και βάζει εμπόδια στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής».
Εκτός της αντιπαράθεσης για το θέμα της χρήσης του δημοτικού γηπέδου, η Συνέλευση, καταγγέλλει τις «πρακτικές στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων και των οικογενειών τους».


Σχετικές ειδήσεις:

Διεκδικήσεις για ελεύθερη πρόσβαση στους αθλητικούς χώρους – Εκδήλωση στην Αργυρούπολη

Πρόσβαση σε δημόσια αγαθά – Ο αθλητισμός την εποχή της κρίσης»: Εκδήλωση στο δημοτικό στάδιο Αργυρούπολης