Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Πολυβώτης Νισύρου: Αθλητισμός κάτω από το ηφαίστειο

 ...αναδημοσίευση από το ert.gr...

Δημιουργική παρουσία στο νησί της Νισύρου, είναι ο Α.Σ. Πολυβώτης, δίνοντας διέξοδο στη νεολαία και κίνητρο ενασχόλησης με τον αθλητισμό. 

Η μυθολογία

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ο Πολυβώτης ήταν ένας από τους Γίγαντες που πολέμησαν εναντίον των θεών κατά τη Γιγαντομαχία. Καταδιώκοντας τον Πολυβώτη ο θεός Ποσειδώνας μέχρι την Κω, απέσπασε ένα τμήμα του νησιού και το έριξε πάνω στον Πολυβώτη, σχηματίζοντας τη Νίσυρο.

1480660_360766510726998_10842316_n 

Η σημερινή γιγαντομαχία του Πολυβώτη, είναι η παραγωγή αθλητικού – κοινωνικού έργου, κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Την εικόνα για τη λειτουργία και το κοινωνικό έργο της ομάδας, μας μεταφέρει ο πρόεδρός της Στυλιανός Φωτεινής. Ο σύλλογος ανήκει στη δύναμη της ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων Δωδεκανήσου.


-Πότε ιδρύθηκε η ομάδα;

-Η ομάδα ιδρύθηκε το 1983 και τα χρώματά της είναι κόκκινο και μπλέ.

-Τί σημαίνουν οι μετακινήσεις για μία νησιώτικη ομάδα, από κόστος και κούραση;

pol2 
-Παίζουμε σε όμιλο με ροδίτικες ομάδες και κάθε 15 μέρες κάνουμε το ταξίδι. Ξυπνάμε στις 3πμ της Παρασκευής, το καράβι έρχεται στις 4πμ, φτάνουμε στη Ρόδο στις 10πμ, παίζουμε στη 1μμ ή στις 2μμ, όποτε μας ορίσουν τον αγώνα, αναχωρούμε στις 7μμ και κατά τα μεσάνυχτα έχουμε επιστρέψει.

-Ποιός είναι ο αριθμός των αθλουμένων στην ομάδα;

-Ξεκινάμε τη χρονιά με 35 άτομα και τελειώνουμε με 18, αφού τα παιδιά που τελειώνουν το σχολείο φεύγουν για σπουδές, στρατό, κλπ.

pol 
-Ο κόσμος στηρίζει τις προσπάθειές σας;

-Αγωνιζόμαστε σε δημοτικό γήπεδο χωρίς εξέδρες, ο κόσμος στηρίζει την προσπάθεια της ομάδας και έχουμε και ακαδημίες ποδοσφαίρου, ενώ είχαμε και βόλεϊ γυναικών που όμως τώρα δεν υπάρχει, βλέπετε η κρίση μας επηρεάζει σε όλους τους τομείς.

Συνέντευξη: Νάσος Μπράτσος

Πηγή φωτο:  https://www.facebook.com/aspolyvotis/ & http://www.nisyros.tv/el/

programma