Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Νίκησε λάσπη και Α. Ο. Ωρεών: 1-4 ο Διαγόρας Ικαριας





Η λασπομαχία στο βούρκο του δημοτικού σταδίου Ιστιαίας, ανέδειξε νικητή το Διαγόρα Ικαρίας, επί της γηπεδούχου ομάδας του Α.Ο.Ωρεών.

Οι φιλοξενούμενες δεν αιφνιδιάστηκαν από τη γηπεδούχο ομάδα, που πίεσε στα πρώτα λεπτά του αγώνα και κυρίως δεν είχαν την ατυχία να πάθουν ζημιά από τον κακό αγωνιστικό χώρο, αφού αλλού η μπάλα κόλλαγε και αλλού γλιστρούσε κάνοντας εύκολο το «ατύχημα».

Τελικά στο 34’ μετά από σέντρα σουτ της Αληθινής Κουτσού, η Καπελά από κοντά έκανε το 0-1.
Στο 53’ με απευθείας χτύπημα φάουλ της Παπαδοπούλου, ο Α.Ο. Ωρεών ισοφάρισε, αλλά στο 56’ με δυνατό σουτ της Κατέχη ο Διαγόρας μπήκε πάλι μπροστά. 

Το 1-3 έγινε στο 78’ από σέντρα σουτ της Κουτσού, που στο δεύτερο ημίχρονο ταλαιπώρησε την αμυντική διάταξη των Ωρεών, με κούρσες από τα δεξιά.

Το τελικό 1-4 έγινε στο 84’ μετά από μία όμορφη φάση, όπου η Κράτσα από αριστερά έκανε σέντρα και η Αληθινή Κουτσού σχεδόν εξ επαφής διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Έγιναν και δύο συνδέσεις με την ΕΡΑ Σπορ, μία στο ημίχρονο όπου εκτός από τις αγωνιστικές εντυπώσεις, έκανε δηλώσεις ο πρόεδρος του Α.Ο. Ωρεών Νίκος Θεοδώρου, για το έργο που παράγει η ομάδα στην περιοχή και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και μία στο τέλος του αγώνα για ενημέρωση και εντυπώσεις από τον αγώνα.

Α.Ο.Ωρεών: Ευαγγελοπούλου, Λαζάρου, Σταμούλου, Καπελάρη, Παπαδοπούλου, Ρίγκου, Τίνιου (46’ Αναγνώστου), Κυρπλσλίδη, Σταθαρά (80’ Παντελίδη), Χριστοφορίδη, Δημητροπούλου (46’ Καραβά), 

Διαγόρας Ικαρίας: Πούλη, Καστανιά, Καρίμαλη Ι., Κουτσού Π., Μαλλέ, Καπελά (71’ Καρίμαλη Α.), Κουτσού Α., Καρούτσου,Ξενάκη (80’ Τσαντίρη), Κατέχη,Καλλιμούκου (44’ Κράτσα).


Νησί εξαγωγής μεταναστών η Ικαρία τροφοδότησε στις αρχές του 1900 με καρβουνιάρηδες τα χωριά της Εύβοιας, πολλές οι ταμπέλες με επίθετα Ικαρίας και πολλές οι τυχαίες συναντήσεις με εκδρομείς του Διαγόρα και η ανταλλαγή πληροφοριών και η αναζήτηση οικογενειακής ρίζας. Περισσότερα τις επόμενες ημέρες σε άλλο ρεπορτάζ για το ενδιαφέρον αυτό θέμα.

Μέχρι τότε διαβάστε: Η ομάδα με τους Καριώτες της Εύβοιας


 Ανοίξτε το θέμα για περισσότερες φωτο...