Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

To Aιγαίο της αλληλεγγύης

Πριν μερικά χρόνια είχαμε ακούσει στη Σάμο το σύνθημα "θέλουμε τουρίστες και όχι μετανάστες". Ήρθαν οι πόλεμοι και τα μνημόνια και έφυγαν οι τουρίστες, ενώ αυξήθηκαν πρόσφυγες και μετανάστες, άσε που τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια πήγαν στα ύψη και τα δρομολόγια μειώθηκαν. Συνεπώς το σωστό σύνθημα θα ήταν όχι στον πόλεμο - ναι στην αλληλεγγύη. Τώρα μερικοί επανέρχονται - όχι τυχαία - και εμείς "παραπέμπουμε" στον αγώνα τον καλό τόσο των αλληλέγγυων της Σάμου (φωτο από γλέντι που έκαναν την άνοιξη μαζί με πρόσφυγες), όσο και στην είδηση από τους συναδέλφους της Λέσβου.


https://www.facebook.com/allhlegyhkarlovasi/


Σύλλογος Αλληλεγγύη, Καρλόβασι

ΤΕΤΑΡΤΗ 5:30 μμ

Νέα συνάντηση του συλλόγου και όσων φίλων ενδιαφέρονται, αυτή την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 στις 5:30 το απόγευμα.

Η συνάντηση είναι ανοιχτή σε όλους όπως πάντα και δεχόμαστε ρουχισμό για πρόσφυγες, μετανάστες και οποιονδήποτε βρίσκεται σε ανάγκη.



2)Ενεργοποίηση της δικαιοσύνης ζητούν οι δημοσιογράφοι της Λέσβου

Πηγή: http://www.era-aegean.gr/?p=17696

 Τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης ενημέρωσαν τα μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ για ακραίες συμπεριφορές και επιθέσεις που έχουν δεχθεί κατά την διάρκεια άσκησης του καθήκοντός τους με εξυβρίσεις, προπηλακισμούς ακόμη και χειροδικίες σε βάρος τους. Επίσης του γνωστοποίησαν το σκηνικό που στήνουν ακραίοι κύκλοι και παραδημοσιογραφικές ιστοσελίδες με διασπορά ψευδών ειδήσεων που στόχο έχουν να δημιουργήσουν κλίμα μισαλλοδοξίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας. Ο Εισαγγελέας από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα διερευνήσει την αναφορά που θα καταθέσουν μέσα στις επόμενες ημέρες οι δημοσιογράφοι.