Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Από το Ωραιόκαστρο μέχρι τον Λατιφλάρι και τoν Μενγκλεμπέη



 ...αναδημοσίευση είδησης από την ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ...
   και το σχόλιό μας είναι ότι ο ΣΕΓΑΣ έπραξε άριστα

 Ο Λατιφλάρι πήρε την ελληνική υπηκοότητα και είναι έτοιμος να διεκδικήσει τη διάκριση στις μεγάλες διοργανώσεις

Την ελληνική υπηκοότητα απέκτησε ο Τάσος Λατιφλάρι, που από φέτος θα έχει την δυνατότητα να αγωνίζεται με τα χρώματα της εθνικής ομάδας.


Ο πρωταθλητή της σφαιροβολίας περίμενε υπομονετικά τα τελευταία χρόνια να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ελληνοποίησης του, προκειμένου να είναι σε θέση να αγωνιστεί με τα χρώματα της χώρας, στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Στο διάστημα αυτό ο αθλητής του Κένταυρου Χαλκιδικής πραγματοποιούσε εντυπωσιακές επιδόσεις, σημειώνοντας μάλιστα βολές που του έδιναν το όριο συμμετοχής σε μεγάλες διοργάνωσης, αλλά και επιδόσεις καλύτερες από τα πανελλήνια ρεκόρ.

Χαρακτηριστικό είναι πως από την πρώτη χρονιά όπου ήταν στην κατηγορία των Παίδων μέχρι και φέτος έχασε την ευκαιρία να αγωνιστεί σε πέντε διοργανώσεις επιπέδου Παγκοσμίου και Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ωστόσο παρέμεινε πιστός στον στόχο του, που ήταν να αγωνιστεί με τα χρώματα της Ελλάδας.

«Εκανε πολύ υπομονή όλα αυτά τα χρόνια και περίμενε τη στιγμή όπου θα καταφέρει να πάρει την ελληνική υπηκοότητα. Πιστεύω πως από εδώ και πέρα θα καταφέρει να πάρει αυτό που του αξίζει. Βασικός μας στόχος για τη σεζόν είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων του Μπίντγκοζ», είπε ο προπονητής του, Γιώργος Μποτσκαργιόβ.

Την ελληνική υπηκοότητα απέκτησε και ο σφυροβόλος Ιβαν Μενγκλεμπέη, που επίσης θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει συμμετοχή με τα χρώματα της εθνικής ομάδας. Ο αθλητή ανήκει στην κατηγορία των Νέων.