Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Ορατή η διακοπή της λειτουργίας του Ναυπηγείου Nεώριου λόγω έλλειψης πετρελαίου και διακοπής ρεύματος


 ...αναδημοσίευση από το www.ert.gr...

Τελειωμό δεν έχουν οι δυσκολίες για μία επιχείρηση που ήταν κραταιά και έχει μείνει να υπολειτουργεί το «φάντασμά της». Άλλωστε εδώ και μήνες έχει κοπεί το ρεύμα. Για όλα αυτά μίλησε αποκλειστικά στο ert.gr ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Κυκλάδων Μάρκος Βουτσίνος.



neorion2
Όπως μας είπε: «To Nεώριο δίνει ψωμί στο νησί από το 1860. Το ρεύμα έχει κοπεί λόγω χρεών στη ΔΕΗ, ενώ πρέπει να πούμε ότι από το 2015 το ναυπηγείο έχει πληρώσει 1,5 εκατομμύρια ευρώ στη ΔΕΗ, τη στιγμή που άλλα ναυπηγεία έχουν πολλαπλάσια χρέη και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα να πληρώσουν, αλλά έχουν ρεύμα. Ζητάμε ίση μεταχείριση για το Νεώριο, που είναι ένα από τα τρια ναυπηγεία της χώρας. Όσο καιρό το ναυπηγείο είναι χωρίς ρεύμα, οι εργασίες γίνονται με το ζόρι, αφού δουλεύουμε με τις γεννήτριες πετρελαίου, που και αυτό όμως κοντεύει να τελειώσει.

neorio4 
Οι γεννήτριες είναι του 1972 και στην πραγματικότητα είναι για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και όχι για κανονική λειτουργία. Στην πραγματικότητα το ναυπηγείο υπολειτουργεί. Εμείς λέμε ότι «δουλεύουμε με το φακό». Τίθεται πλέον ζήτημα ασφάλειας αφού όταν τελειώσει το πετρέλαιο κινδυνεύουν να βουλιάξουν οι δεξαμενές και τα πλοία, αφού οι αντλίες που βγάζουν το νερό για να υπάρχει ευστάθεια δεν θα δουλεύουν».

neorion3

Συνεχίζοντας ο κ. Βούτσινος τόνισε πως: ‘Έχουμε κάνει σειρά επιστολών τόσο εμείς σαν εργατικό κέντρο, όσο και η ΓΣΕΕ, αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά δεν έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Την ίδια ώρα καλλιεργούνται φήμες για αναμονή κάποιου επενδυτή, αλλά όσο το Νεώριο δεν μπορεί να δουλέψει με τις πραγματικές του δυνατότητες, πολύ περισσότερο να σταματήσει μόλις τελειώσει το πετρέλαιο, τότε θα χαθούν δουλειές και θα οδηγηθεί στο κλείσιμο. Το ναυπηγείο δίνει ζωή στο νησί και όχι ο τουρισμός, που είναι για τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Εκτός από τους εργαζόμενους μέσα στο ναυπηγείο υπάρχουν και αρκετοί άλλοι που επηρεάζεται η εργασία τους από τις εξελίξεις στο Νεώριο».
αντιπεριφερειάρχης
αντιπ2

Φωτο Νεωρίου: ert.gr

Συνέντευξη: Νάσος Μπράτσος

Σχετικές ειδήσεις

Xάθηκαν δύο καράβια από τα ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου – Πήγαν σε ναυπηγεία της Τουρκίας

Κόπηκε το ρεύμα στο Ναυπηγείο Νεωρίου λόγω απλήρωτου λογαριασμού – Δηλώσεις στο ert.gr του γγ του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων