Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Η ΕΡΑ Σπορ για τους Πανικαριακούς Αγώνες



Συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΑ Σπορ «Πρωινοί Μπαλαδόροι», έδωσε το Σάββατο 20 Αυγούστου ο δημοσιογράφος του www.ert.gr Νάσος Μπράτσος, με θέμα τους Πανικαριακούς Αγώνες Στίβου. 

Παρουσιάστηκε η ιστορία τους, ο αντίκτυπος που είχαν στην τοπική κοινωνία, ακολούθως τα χρόνια της παρακμής τους, αλλά και οι σύγχρονες προσπάθειες αναβίωσής τους και αναβάθμισής τους.

Στην παρατήρηση των παρουσιαστών της εκπομπής, πώς γίνονται τόσα χρόνια αγώνες σε ένα νησί που φημίζεται για τους αργούς του ρυθμούς, ο συνεντευξιαζόμενος χαρακτήρισε τις αντιλήψεις περί ικαριακής νωθρότητας ως «μύθο», διότι το νησί έχει στην ιστορία του πληθώρα ενεργών – δημιουργικών ανθρώπων και ανέφερε σαν παράδειγμα για σύγκριση για να κατανοήσουν οι ακροατές το περιεχόμενο των λόγων του,  τον παλιό μπασκετμπολίστα Γούλτερ Μπέρυ, που αν και έδειχνε οκνός και ράθυμος, ήταν ένας ιδιαίτερα αποτελεσματικός αθλητής υψηλού επιπέδου. 

«Έτσι είναι και οι Ικαριώτες», τόνισε, δείχνουν χαλαροί αλλά δεν είναι τεμπέληδες, αντίθετα παράγουν έργο σε πολλά επίπεδα.

Το ραντεβού με την ΕΡΑ Σπορ ανανεώθηκε και μέσα στα προς κάλυψη θέματα, υπήρξε η δέσμευση κάλυψης των αγώνων του Διαγόρα Ικαρίας στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Γ΄ εθνικής γυναικών, στις επισκέψεις του στο λεκανοπέδιο.