Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Όσο συζητούν οι "αρμόδιοι" οι γέροι πεθαίνουν...

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ     
 28 Ιούνη 2016


Δελτίο τύπου  – Κάλεσμα



Στη συνεδρίαση της Επιτροπής, στις 27 Ιούνη, έγινε εκτεταμένη συζήτηση για το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει σε σχέση με τη συνέχιση της λειτουργίας του Γηροκομείου.

Είναι σε όλους γνωστό ότι τους εγκαταλελειμμένους ηλικιωμένους, εδώ και πέντε σχεδόν χρόνια, συνεχίζουν να φροντίζουν απολυμένοι εργαζόμενοι, με την στήριξη της Επιτροπής και χιλιάδων Καριωτών.  Συνεχίζουν αυτό τον αγώνα γιατί πιστεύουν απόλυτα ότι το δικαίωμα των ηλικιωμένων για φροντίδα και περίθαλψη στον τόπο τους είναι πάνω από τους νόμους που φτιάχνουν η επικαλούνται οι επίσημοι φορείς, με τους οποίους τους καταδικάζουν στην απαξίωση και την έκθεσή τους σε κίνδυνο.


Πέντε χρόνια τώρα οι δημοτικές αρχές συζητάνε το θέμα μετά από αίτημα και πίεση της Επιτροπής και κάθε φορά μας ενημερώνουν για την ατέλειωτη αλληλογραφία ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς η οποία μοιάζει να κρατάει τόσο όσο να πεθάνουν και οι τελευταίοι εναπομείναντες ηλικιωμένοι στο Γηροκομείο.

Εδώ και τρεις μήνες η Επιτροπή Στήριξης έχει καταθέσει αίτημα για να συζητηθεί στο Δ. Σ. το θέμα και παρά την απόρριψη της σύμβασης ανάμεσα σε Μητρόπολη και Δήμο  από την αποκεντρωμένη διοίκηση η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει κάτι για συζήτηση.

Στη συνεδρίαση της η Επιτροπή αποφάσισε να παρέμβει στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει την Πέμπτη 30 Ιούνη ώρα 8 μ.μ. στον Εύδηλο και να ζητήσει να συζητηθεί το θέμα.​

Καλούμε όλους, συλλόγους-φορείς-κατοίκους να έρθουν εκεί στις 8 και να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για:



.. Να μην κλείσει το μοναδικό προνοιακό ίδρυμα στο νησί.

..  Να αποκτήσει το Γηροκομείο δημόσιο φορέα λειτουργίας.

..  Να εισαχθούν για περίθαλψη στο Γηροκομείο ηλικιωμένοι που την  έχουν ανάγκη.