Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Η "γενική" συνέλευση της ΕΣΗΕΑ της 23/6/2016



Aπό 5.700 μέλη να ξεκινήσει συνέλευση με 191 υπογραφές (και όχι απαραίτητα και παρουσίες) δεν το λες και επιτυχία όταν είσαι στο μνημόνο 3.

Πάντως δεν μου θύμισε άλλες στιγμές της συνδικαλιστικής ζωής του κλάδου, αλλά στιγμές των μαθητικών μου χρόνων, τότε που διάβαζα κόμικς και ειδικά «Λούκυ Λουκ». 

Εκεί υπήρχε ένας συμπαθής σκύλος ο Ραν Ταν Πλαν που τον κλώτσαγαν στην πρώτη σελίδα και το έπαιρνε χαμπάρι στην τελευταία, έχοντας και αμφιβολίες για τις πραγματικές προθέσεις αυτού που τον κλώτσησε.

Έτσι ενημερωθήκαμε ότι οι πρόεδροι (και όχι τα ΔΣ) των ενώσεων των ΜΜΕ ζήτησαν συνάντηση με τον Κατρούγκαλο (αυτοί οι υπουργός δεν τους έψαξε γιατί δεν είχε να τους πει και τίποτα), η οποία έγινε το πρωί της Πέμπτης 23/6 και προέκυψε ότι θα γίνουν τριμερείς συναντήσεις (πρόεδροι εργαζομένων, εργοδότες και υπουργείο) με θέματα τις ΣΣΕ (που οι τοκογλύφοι δανειστές δεν θέλουν να υπάρχουν, όπως και οι εγχώριοι όμοιοί τους) και το ασφαλιστικό που στον κλάδο των ΜΜΕ είναι το αγγελιόσημο, που η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν υπάρχει και το λέει νέο πόρο για τον οποίο νομοθέτησε, για να μην ξεχνιόμαστε, αλλά ο κλάδος το διεκδικεί και καλά κάνει, ακόμα καλύτερα θα έκανε αν δεν έμενε στα λόγια όλη η ιστορία.

Συμπέρασμα: MHΔΕΝ κατά τη γνώμη μου, κουβεντολόι μέχρι το φθινόπωρο, όπου θα έρθουν οι νέες απαιτήσεις των δανειστών για τα εργασιακά ζητήματα ΟΛΩΝ των κλάδων και όχι μόνο των ΜΜΕ. Χρονοκαθυστέρηση και το τόπι στην εξέδρα από τα σωματεία των ΜΜΕ (τις πλειοψηφίες τους).

Στο κόμικς ο Ραν Ταν Πλαν ήταν συμπαθής, στην πραγματικότητα όσοι τρώνε κλωτσιές και από το τρίτο κατά σειρά μνημόνιο και επιμένουν να γυαλοχαρτίζουν την κυβερνητική πολιτική, ψάχνοντας εξαιρέσεις ή «βελτιώσεις», έξω και πέρα από τις συνολικές λύσεις για όλους τους κλάδους και την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, απέχουν πολύ από το συμπαθή σκύλο.

Επίσης μία άλλη ομοιότητα είναι ότι στο κόμικς οι κλέφτες ήταν οι τέσσερις αδελφοί Ντάλτον, στην πραγματικότητα είναι η τρόικα που έγινε κουαρτέτο, ή η τρόικα και ο Άβερελ που νόμιζε ότι θα σκίσει τα μνημόνια μέσα στην Ε.Ε. των τοκογλύφων. Διαλέγετε και παίρνετε.

Με την αποχή όμως δεν λύνονται τα προβλήματα, αφού όπως στο κόμικς η συνέλευση συνεχίστηκε σαν τον καυγά στο σαλούν, για ασήμαντες αφορμές, μπροστά στα πραγματικά προβλήματα του κλάδου. Εδώ πλέον επεμβαίνουν άλλες επιστήμες, αλλά η ανάγκη της συλλογικής δράσης παραμένει, αλλιώς τα καρτούν θα χαράσσουν πολιτική στις πλάτες μας και ορισμένοι σε ανοιχτή γραμμή με την εκάστοτε κυβέρνηση. Αυτό το συνδικαλισμό θέλουμε;