Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 1 Μαΐου 2016

H «Μεγάλη Κυρία» διεκδικεί την επιστροφή της στις εθνικές κατηγορίες

...αναδημοσίευση από το http://www.ert.gr/h-megali-kiria-diekdiki-tin-epistrofi-tis-stis-ethnikes-katigories/ όπου μπορείτε να δείτε και photo gallery...

Για πολλά χρόνια ήταν από τις μεγάλες συμπάθειες πολλών φιλάθλων, όπως κάθε επαρχιακή ομάδα που επιχειρεί να κάνει την υπέρβασή της και ταυτόχρονα παίζει και καλό ποδόσφαιρο. Η ανοδική της πορεία φρέναρε στη Β΄ Εθνική για να ακολουθήσουν χρόνια στη Γ’ και Δ’ Εθνική. Φέτος η Αχαϊκή,  διεκδικεί την επιστροφή της σε εθνικές κατηγορίες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Αχαΐας.

Στον απολογισμό της στην Α΄ ΕΠΣ Αχαΐας, η Αχαϊκή πέτυχε 92 τέρματα (η καλύτερη επίθεση) και δέχτηκε 29 (δεύτερη καλύτερη άμυνα), ενώ συγκέντρωσε 75 βαθμούς, έχοντας και μείον δύο βαθμούς από τιμωρία. Είχε 25 νίκες,3  ήττες και 2 ισοπαλίες.

Βεβαίως το πρωτάθλημα ήταν εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, λόγω και της εξαιρετικής πορείας του Ατρομήτου Πατρών που τερμάτισε δεύτερος με ένα βαθμό διαφορά και εξελίχτηκε σε πρωτάθλημα και κύπελλο στον κακό δαίμονα των καναρινιών της Κάτω Αχαγιάς, αφού με μία νίκη και μία ισοπαλία στο πρωτάθλημα, αλλά και με νίκη – αποκλεισμό στο κύπελλο, οι «οράνιε» της Πάτρας, αποδείχτηκαν ιδιαιτέρως αξιόμαχοι αντίπαλοι. Η Αχαΐκή που πριν ένα χρόνο επέστρεφε στα τοπικά πρωταθλήματα, από την αρχή έδειξε ότι δεν έχει σκοπό να παραμείνει για πολύ σε αυτά.

Με «καυτή» έδρα και πιστό κόσμο να την ακολουθεί, η ιστορική ομάδα της Κάτω Αχαγιάς, πάει στα ειδικά μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική, όπου θα αντιμετωπίσει τους πρωταθλητές των ΕΠΣ Ζακύνθου, ΕΠΣ Ηλείας ΕΠΣ Κεφαλληνίας/Ιθάκης, που και αυτοί θα δώσουν τα πάντα για να ανέβουν κατηγορία.

Το ert.gr είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το τελευταίο παιχνίδι της Αχαϊκής, εκτός έδρας με τον Άρη Πατρών (1-6) στο οποίο κρίθηκε και το πρωτάθλημα και σας παρουσιάζουμε και το σχετικό φωτορεπορτάζ. H απονομή του επάθλου στους πρωταθλητές θα γίνει την Κυριακή 8/5/2016 και ώρα 17.00, στο Δημοτικό στάδιο Κάτω Αχαΐας, όπου και θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας της Αχαΐκής με αντίπαλο το Ναυπακτιακό Αστέρα.
  Κείμενο & φωτο: Νάσος Μπράτσος