Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Hot spot και φράχτες στο ποδόσφαιρο από την ΕΠΟ




Σκέφτηκαν πολύ εκεί στην ΕΠΟ και είπαν να αλλάξουν τα δεδομένα και να αποκλείσουν παιδιά ομογενών και μεταναστών από τα ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου.

Θα ανησύχησαν φαίνεται μήπως βγουν καινούργιοι Αντετοκούμπο (όπως στο μπάσκετ)  και Ηλιάδηδες (όπως στο τζούντο). ‘Έτσι υψώνουν ρατσιστικούς φράχτες στο ποδόσφαιρο και ήδη έχουν δημιουργήσει μία ακόμα αναταραχή στο χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού (για τα νέα παράβολα – χαράτσια θα τα πούμε ή καλύτερα θα αφήσουμε να τα πουν οι ίδιοι οι άνθρωποι του ερασιτεχνικού αθλητισμού).

Κατά τα άλλα τους μάρανε η γκρίνια για το «αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου» που κινδυνεύει.
Πάρτε πίσω το ποδοσφαιρικό hot spot και ακόμα καλύτερα πηγαίνετε και στο σπίτι σας, ο αθλητισμός δεν χωράει ρατσιστικές πολιτικές. Δρόμο τώρα!!!



Aνακοίνωση της ΕΠΟ: ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ   

 Σας γνωρίζουμε ότι, το τμήμα μητρώου δελτίων της ΕΠΟ, στις 30/6/15, προχώρησε στην αλλαγή του πεδίου της εθνικότητας για τους ήδη εγγεγραμμένους ποδοσφαιριστές, που ήταν καταχωρημένοι στα μητρώα της, με την ένδειξη«ομογενής»  μετατρέποντας την σε «αλλοδαπός ή «κοινοτικός » κατά περίπτωση.

 Οι ομογενείς ποδοσφαιριστές, δηλαδή κατατάσσονται πλέον, ανάλογα με την υπηκοότητα τους, στην κατηγορία είτε των κοινοτικών αν προέρχονται από κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ή της ευρύτερης ευρωζώνης), είτε των αλλοδαπών, αν προέρχονται από άλλο τρίτο κράτος.

 Κατά συνέπεια , και επειδή με την παραπάνω αλλαγή πολλές ομάδες διατηρούν στην δύναμη τους άνω των πέντε (5) αλλοδαπών (αλλοδαποί και ομογενείς μαζί) ποδ/στων άνω των 18 ετών, κάτι που αποτελεί παράβαση του άρθρου 1,παρ. 4εδ. β του Παραρτήματος Β του Κανονισμού εγγραφών μεταγγραφών τα σωματεία υποχρεούνται  να προβούν στην συγκεντρωτική αποδέσμευση των υπεράριθμων αλλοδαπών ποδ/στων, άνω των 18 ετών, που διατηρούν στη δύναμη τους, υποβάλλοντας αίτηση και το παράβολο των 200,00 ευρώ, στην Επιτροπή Ιδιότητας Μετεγγραφών της ΕΠΟ, μέχρι την Τρίτη 31 Μάιου 201

  Σε περίπτωση που τα σωματεία με υπεράριθμους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές (αλλοδαπούς και ομογενείς μαζί ) άνω των 18 ετών δεν προχωρήσουν στην αποδέσμευση τους κινδυνεύουν με τις κυρώσεις που προβλέπονται (τυχόν ενστάσεις εναντίον τους) για παράβαση του προαναφερόμενου άρθρου το κανονισμού.