Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Πρωτοβουλίες υποστήριξης των προσφύγων από τον ΠΑΟΚ

 ...αναδημοσίευση από το http://www.ert.gr/mia-bala-ena-chamogelo-se-ena-prosfigopoulo/...

Ιδιαίτερα μεγάλη και σημανική είναι η δράση του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, μέσα στο χώρο του αθλητισμού. Ο ΠΑΟΚ, ομάδα με προσφυγικές ρίζες, με τις πρωτοβουλίες του δείχνει ότι τιμά το παρελθόν του και τη μνήμη των ανθρώπων που τον ίδρυσαν, αφού έχει ιδιαίτερα ενεργό ρόλο και όπως ενημέρωσαν το ert.gr, οι εκπρόσωποί του, οι πρωτοβουλίες του συνεχίζονται για όποιον/α θέλει να προσφέρει.


Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τα Τμήματα Υποδομής της καλούν όποιον επιθυμεί να προσφέρει από το υστέρημά του είδη που θα συγκεντρώνονται σε επιλεγμένα αθλητικά κέντρα. Αναλυτικά τα σημεία συγκέντρωσης, τις ώρες και τηλέφωνα επικοινωνίας, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Προφανώς μεταξύ των σημείων συγκέντρωσης είναι και το γήπεδο της Τούμπας, καθημερινά 09:00-17:00 και τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 954050-954099, 6955251280

paokΌπως αναφέρει ο ΠΑΟΚ στην ιστοσελίδα του: «Ακόμα κι αν δεν ήταν δίπλα μας… Ακόμα κι αν προσποιούμασταν πως δεν βλέπουμε… Ακόμα κι αν ζούμε με την ψευδαίσθηση πως ποτέ δεν θα βρεθούμε στη θέση τους… Δικαιολογία δεν υπάρχει. Η συμπόνια και η αλληλεγγύη δεν είναι υποχρέωση, δεν προκύπτει ψυχαναγκαστικά κι ενοχικά. Δεν είναι μόδα ή αφορμή προβολής».

Ήδη οι υπεύθυνοι του Δικέφαλου του Βορρά, έχουν κάνει την πρώτη τους αποστολή στο Χέρσο Κιλκίς, όπου «την Τετάρτη 16 Μαρτίου αντιπροσωπεία του ΠΑΟΚ, με επικεφαλής τον υπεύθυνο των Τμημάτων Υποδομής της ΠΑΕ Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο, μετέφερε περίπου 1.000 αδιάβροχα – ούτε ο καιρός δεν είναι σύμμαχος αυτών των ανθρώπων – μπάλες, ρουχισμό, τρόφιμα και φάρμακα. Είδη που προσφέρει η ΠΑΕ και φυσικά όλοι όσοι συνέδραμαν από το υστέρημα τους και θα συνεχίσουν να το κάνουν, μεταφέροντας αγαθά σε αθλητικά κέντρα και στο γήπεδο της Τούμπας, φυσικά».

Πηγή φωτο και στοιχεία: ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Σχετική είδηση: Μία μπάλα – ένα χαμόγελο σε ένα προσφυγόπουλο